Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie

Geplaatst opvrijdag 24 oktober 2014 - 14:23

Jos van Rey moet in januari voorkomen bij de rechtbank in Rotterdam voor een regiezitting, voor onder meer corruptie en witwassen.

De zaak dient op 20, 21 en 22 januari. Het Openbaar Ministerie heeft de Roermondse oud-wethouder en oud-senator daar vrijdag van op de hoogte gesteld.

Ook projectontwikkelaar Piet van Pol en oud-VVD-wethouder Tilman Schreurs kregen een dagvaarding. Zij worden verdacht van omkoping.

Witwassen
Oud-wethouder Van Rey wordt er onder meer van verdacht ruim 175.000 euro te hebben witgewassen. Ook wordt hem actieve ambtelijke omkoping, verkiezingsfraude en passieve ambtelijke omkoping ten laste gelegd.

Naar verwachting komen de Rijksrecherche en de FIOD midden november met hun einddossier, dat uit meer dan 100 ordners bestaat.

Voorlopige tenlastelegging
Voor wat betreft de actieve omkoping en verkiezingsfraude hebben Van Rey en zijn advocaat al een voorlopige tenlastelegging gekregen, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de verdediging. Binnenkort krijgen ze ook de andere voorlopige tenlasteleggingen.

Zodra de laatste getuigenverhoren zijn afgerond komt justitie met de definitieve aanklacht.

Regiezitting
De zitting in Rotterdam is een zogeheten regiezitting, waar de rechter zich uitspreekt over de voortgang van het onderzoek. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Onderzoek
Het onderzoek naar Van Rey begon in de zomer van 2012. De afgelopen twee jaar hebben de Rijksrecherche, FIOD en de rechter-commissaris meer dan 200 getuigen gehoord, waarvan een aantal op verzoek van Jos van Rey en zijn advocaat.

Ook is uitgebreid onderzoek gedaan in beslag genomen documenten, die onder meer afkomstig zijn uit de woning van Van Rey en het Roermondse stadhuis.

Lees hier het dossier van Van Rey van De Limburger/ Limburgs Dagblad.

Lees ook:

In de video: de zaak Van Rey besproken in AvondGasten op L1TV. Met oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen, L1-verslaggever Wouter Nelissen en onderzoeksjournalist Hans Goossen van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

De zaak Van Rey besproken in AvondGasten op L1TV. Met oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen, L1-verslaggever Wouter Nelissen en onderzoeksjournalist Hans Goossen van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.
AvondGasten

In het geluidsfragment: Wim de Bruin van het Openbaar Ministerie over de dagvaarding van Jos van Rey.

Wim de Bruin van het Openbaar Ministerie over de dagvaarding van Jos van Rey.
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
LIVE: Omkoping Van Rey voor de rechter in Rotterdam
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen