Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey tempert optimisme bij actieplan grenswerk Euregio

Geplaatst opzaterdag 10 september 2016 - 11:18

Statenlid Jos van Rey van de Volkspartij Limburg waarschuwt voor overspannen verwachtingen van het actieplan dat werken en opleidingen over de grens aantrekkelijker moet maken.

Het provinciebestuur trekt 2 miljoen euro uit voor projecten die de arbeidsmarkt in de Euregio moeten verbeteren. Maar in een statencommissie zei Van Rey dat de werkelijke oplossing van de obstakels om over de grens te gaan werken in Den Haag ligt en niet in het provinciehuis.

Steun
Hij verwees onder meer naar de 'jaarlijkse' wijziging van fiscale wetgeving en sociale zekerheid. "Het is een weerbarstige materie die bijna niet op te lossen is", aldus Van Rey. Hij steunde wel het actieplan. Volgens hem kan dat geen kwaad, maar moeten er ook geen wonderen van worden verwacht. Alle andere partijen steunden dat actieplan ook, maar met veel meer enthousiasme. De PvdA sprak van een 'prima stuk'. GroenLinks zei er niet 'bijster veel' in te missen.

Problemen
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen erkende de problemen met harmonisatie van wetgeving en sociale zekerheid. Maar wachten op een oplossing en steeds maar praten over belemmeringen, heeft ook geen zin. "We kunnen beter met concrete projecten aan de slag gaan en concrete problemen van mensen proberen op te lossen", aldus de gedeputeerde. Bijvoorbeeld door de versterking en uitbreiding van grensinfopunten.

Momenteel werken 5200 honderd Limburgers in Duitsland en 1700 in België.

Andersom werken bijna 12.000 m Belgen in Limburg en 7700 Duitsers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Megaproject moet 3000 werklozen aan baan helpen
Gedeputeerde Van Rijnsbergen komt critici tegemoet
SP-gedeputeerde voelde zich 'Alice in Wonderland'
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen