Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Rey tempert optimisme bij actieplan grenswerk Euregio

Geplaatst opzaterdag 10 september 2016 - 11:18

Statenlid Jos van Rey van de Volkspartij Limburg waarschuwt voor overspannen verwachtingen van het actieplan dat werken en opleidingen over de grens aantrekkelijker moet maken.

Het provinciebestuur trekt 2 miljoen euro uit voor projecten die de arbeidsmarkt in de Euregio moeten verbeteren. Maar in een statencommissie zei Van Rey dat de werkelijke oplossing van de obstakels om over de grens te gaan werken in Den Haag ligt en niet in het provinciehuis.

Steun
Hij verwees onder meer naar de 'jaarlijkse' wijziging van fiscale wetgeving en sociale zekerheid. "Het is een weerbarstige materie die bijna niet op te lossen is", aldus Van Rey. Hij steunde wel het actieplan. Volgens hem kan dat geen kwaad, maar moeten er ook geen wonderen van worden verwacht. Alle andere partijen steunden dat actieplan ook, maar met veel meer enthousiasme. De PvdA sprak van een 'prima stuk'. GroenLinks zei er niet 'bijster veel' in te missen.

Problemen
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen erkende de problemen met harmonisatie van wetgeving en sociale zekerheid. Maar wachten op een oplossing en steeds maar praten over belemmeringen, heeft ook geen zin. "We kunnen beter met concrete projecten aan de slag gaan en concrete problemen van mensen proberen op te lossen", aldus de gedeputeerde. Bijvoorbeeld door de versterking en uitbreiding van grensinfopunten.

Momenteel werken 5200 honderd Limburgers in Duitsland en 1700 in België.

Andersom werken bijna 12.000 m Belgen in Limburg en 7700 Duitsers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Megaproject moet 3000 werklozen aan baan helpen
Gedeputeerde Van Rijnsbergen komt critici tegemoet
SP-gedeputeerde voelde zich 'Alice in Wonderland'
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen