Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey ruziet bij stembureau: 'CDA mag blijkbaar alles'

Geplaatst opwoensdag 21 maart 2018 - 18:52

Jos van Rey had woensdagavond bij het uitbrengen van zijn stem in Herten direct woorden met een lid van het stembureau.

Leon Goijen hoorde daar als ex-voorzitter van het CDA Roermond volgens Van Rey niet te zitten.

CDA mag alles
"Het CDA mag hier blijkbaar alles", foeterde Van Rey. Goijen wuifde de beschuldiging weg. "Ik sta niet op de CDA-lijst, dus ik mag hier zitten." Van Rey laat het er niet bij zitten, zei hij.

In zijn recht
De gemeente Roermond zegt in een reactie op het incident in het stemlokaal dat Leon Goijen in zijn recht stond. "Hij mag daar zitten", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Goijen is vooraf gecheckt. Hij zit er volkomen rechtmatig." De gemeente wil er naar eigen zeggen verder geen woorden aan vuil maken.

Openlijke flirt
Van Rey is lijstduwer voor de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), die momenteel tien van de 31 zetels in de gemeenteraad heeft. De LVR zit in de oppositie. Vier jaar geleden wilden de andere partijen niet met Van Rey en zijn partij samenwerken. Maar de VVD flirt inmiddels openlijk met de LVR en nieuwkomer DENK slaat een coalitie met de LVR ook niet af.

Grootste
"Hopelijk worden we nu zo groot, dat we niet weer worden uitgesloten en wel in het stadsbestuur komen", zei Van Rey. "Ik hoop dat we weer de grootste worden."

​De LVR wil met iedereen samenwerken. Maar niet alle partijen lopen daar warm voor na de veroordeling van Van Rey in hoger beroep wegens witwassen en corruptie. Van Rey ging bij de Hoge Raad in cassatie tegen de opgelegde straf van een jaar voorwaardelijk en twee jaar uitsluiting van bestuurlijke functies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen