Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Rey opnieuw voor rechter voor 'pluk-ze-zaak'

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 6:25

Jos van Rey moet begin juli voor de rechter komen voor een ontnemingszaak die het Openbaar Ministerie heeft aangespannen.

Dat meldt De Limburger dinsdagmorgen. Hoeveel geld justitie van Van Rey hoopt te plukken, is onbekend.

Terugbetalen
Het OM wil via de procedure Jos van Rey ertoe dwingen dat hij alles terugbetaalt wat hij via omkoping en witwassen verdiend heeft. Eind vorig jaar werd de Roermondse politicus in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf, en een verbod op een functie als wethouder of gedeputeerde van twee jaar. Hij werd schuldig bevonden aan omkoping, verkiezingsfraude, witwassen en het lekken van geheime informatie.

Geen bewijs
Alhoewel Van Rey nog in cassatie gaat, is het OM toch al een ontnemingsprocedure gestart. Tegen zijn partner in de corruptiezaak, de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, loopt geen zogenoemde 'pluk-ze-zaak.' Dat is volgens de krant omdat hij wel is veroordeeld, maar de rechter daarbij stelde dat er geen bewijs is dat Van Pol een tegenprestatie is verleend. Hij heeft volgens de uitspraak dus niks overgehouden aan alle deals met Van Rey, dus valt er ook niks af te nemen.

Van Pol werd bij het hof veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk en een boete van 40.000 euro.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen