Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey opnieuw voor rechter voor 'pluk-ze-zaak'

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 6:25

Jos van Rey moet begin juli voor de rechter komen voor een ontnemingszaak die het Openbaar Ministerie heeft aangespannen.

Dat meldt De Limburger dinsdagmorgen. Hoeveel geld justitie van Van Rey hoopt te plukken, is onbekend.

Terugbetalen
Het OM wil via de procedure Jos van Rey ertoe dwingen dat hij alles terugbetaalt wat hij via omkoping en witwassen verdiend heeft. Eind vorig jaar werd de Roermondse politicus in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf, en een verbod op een functie als wethouder of gedeputeerde van twee jaar. Hij werd schuldig bevonden aan omkoping, verkiezingsfraude, witwassen en het lekken van geheime informatie.

Geen bewijs
Alhoewel Van Rey nog in cassatie gaat, is het OM toch al een ontnemingsprocedure gestart. Tegen zijn partner in de corruptiezaak, de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, loopt geen zogenoemde 'pluk-ze-zaak.' Dat is volgens de krant omdat hij wel is veroordeeld, maar de rechter daarbij stelde dat er geen bewijs is dat Van Pol een tegenprestatie is verleend. Hij heeft volgens de uitspraak dus niks overgehouden aan alle deals met Van Rey, dus valt er ook niks af te nemen.

Van Pol werd bij het hof veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk en een boete van 40.000 euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen