Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey heeft spijt van telefoontje met Offermanns

Geplaatst opwoensdag 8 november 2017 - 12:48

Jos van Rey heeft enorm veel spijt van het telefoontje dat hij in 2012 met Ricardo Offermanns pleegde. Niet zozeer voor zichzelf, maar vooral voor de oud-burgemeester van Meerssen en Roerdalen.

"Een persoonlijk drama voor hem. Ik denk er nog steeds dagelijks aan", zei Van Rey woensdag tijdens het hoger beroep in het gerechtshof in Den Haag

Taakstraf
Ricardo Offermanns werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. De oud-burgemeester van Roerdalen en Meerssen kreeg die straf wegens medeplichtigheid aan schending van het ambtsgeheim, toen Jos van Rey hem tipte over de burgemeestersbenoeming in Roermond.

Lees ook: Politieke carrière Offermanns voorbij

Vertrouwelijke informatie
Hij nam als kandidaat-burgemeester vertrouwelijke informatie aan van toenmalig wethouder en adviseur van de vertrouwenscommissie Jos van Rey, die hem opbelde. Daarnaast heeft hij Van Rey volgens de Hoge Raad gelegenheid geboden om vertrouwelijke informatie met hem te delen.

"Hij heeft mij nooit om informatie gevraagd", zei de Roermondse politicus woensdag op de zitting. "Het doet me ontzettend veel pijn dat de situatie voor Offermanns zo gelopen is."

Volg het hoger beroep in de zaak-Van Rey in het 1Limburg liveblog

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts