Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey heeft spijt van telefoontje met Offermanns

Geplaatst opwoensdag 8 november 2017 - 12:48

Jos van Rey heeft enorm veel spijt van het telefoontje dat hij in 2012 met Ricardo Offermanns pleegde. Niet zozeer voor zichzelf, maar vooral voor de oud-burgemeester van Meerssen en Roerdalen.

"Een persoonlijk drama voor hem. Ik denk er nog steeds dagelijks aan", zei Van Rey woensdag tijdens het hoger beroep in het gerechtshof in Den Haag

Taakstraf
Ricardo Offermanns werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. De oud-burgemeester van Roerdalen en Meerssen kreeg die straf wegens medeplichtigheid aan schending van het ambtsgeheim, toen Jos van Rey hem tipte over de burgemeestersbenoeming in Roermond.

Lees ook: Politieke carrière Offermanns voorbij

Vertrouwelijke informatie
Hij nam als kandidaat-burgemeester vertrouwelijke informatie aan van toenmalig wethouder en adviseur van de vertrouwenscommissie Jos van Rey, die hem opbelde. Daarnaast heeft hij Van Rey volgens de Hoge Raad gelegenheid geboden om vertrouwelijke informatie met hem te delen.

"Hij heeft mij nooit om informatie gevraagd", zei de Roermondse politicus woensdag op de zitting. "Het doet me ontzettend veel pijn dat de situatie voor Offermanns zo gelopen is."

Volg het hoger beroep in de zaak-Van Rey in het 1Limburg liveblog

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen