Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey de Vladimir Poetin van Roermond?

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2016 - 11:23

Jos van Rey werd vrijdagavond bij Pauw vergeleken met niemand minder dan Vladimir Poetin.

Van Rey was te gast bij Jeroen Pauw naar aanleiding van de rechtszaak tegen hem. Dinsdag eiste het OM twee jaar cel tegen Van Rey.

Lees ook: OM eist twee jaar cel tegen Jos van Rey

Kritisch
Tijdens de uitzending had Van Rey veel kritiek op anderen, maar was hij mild voor zichzelf. Te mild volgens journaliste Kysia Hekster, de royalty-verslaggever van de NOS die in het verleden veel in Rusland en Oekraïne werkte.

Poetin
Het betoog van Van Rey deed haar nadrukkelijk denken aan Vladimir Poetin. "Hij zegt ook altijd, het ligt aan iedereen, maar niet aan mij. Alle andere mensen hebben het gedaan, maar ik heb er niets mee te maken. Dat vind ik fascinerend aan uw verhaal", aldus Hekster.

Verbijsterend
Op de vraag van Jeroen Pauw of Hekster de Roermondse politicus nu de Poetin van Roermond noemde, was het antwoord. "Nou, het doet me er wel.... Ik zal zeggen, het is wel de Jos van Rey-show. Er wordt heel lacherig gereageerd. U maakt grapjes. Maar als je er zo naar luistert. Ik vind het verbijsterend."

Oordeel
Van Rey was het overigens niet eens met de kritiek van Hekster en verweet haar te oordelen zonder het dossier te kennen.

Lees ook: Emotionele Van Rey: 'Lamgeslagen door alle leugens'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Frans Timmermans mijdt talkshow Jeroen Pauw na uitglijder
De week in tweets: Wethouder Taxi en Van Rey over Hotmail
Pauw wint prijs voor MH17-interview met Frans Timmermans
Zuurstofkapje-interview Frans Timmermans beste tv-interview
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen