Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey de Vladimir Poetin van Roermond?

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2016 - 11:23

Jos van Rey werd vrijdagavond bij Pauw vergeleken met niemand minder dan Vladimir Poetin.

Van Rey was te gast bij Jeroen Pauw naar aanleiding van de rechtszaak tegen hem. Dinsdag eiste het OM twee jaar cel tegen Van Rey.

Lees ook: OM eist twee jaar cel tegen Jos van Rey

Kritisch
Tijdens de uitzending had Van Rey veel kritiek op anderen, maar was hij mild voor zichzelf. Te mild volgens journaliste Kysia Hekster, de royalty-verslaggever van de NOS die in het verleden veel in Rusland en Oekraïne werkte.

Poetin
Het betoog van Van Rey deed haar nadrukkelijk denken aan Vladimir Poetin. "Hij zegt ook altijd, het ligt aan iedereen, maar niet aan mij. Alle andere mensen hebben het gedaan, maar ik heb er niets mee te maken. Dat vind ik fascinerend aan uw verhaal", aldus Hekster.

Verbijsterend
Op de vraag van Jeroen Pauw of Hekster de Roermondse politicus nu de Poetin van Roermond noemde, was het antwoord. "Nou, het doet me er wel.... Ik zal zeggen, het is wel de Jos van Rey-show. Er wordt heel lacherig gereageerd. U maakt grapjes. Maar als je er zo naar luistert. Ik vind het verbijsterend."

Oordeel
Van Rey was het overigens niet eens met de kritiek van Hekster en verweet haar te oordelen zonder het dossier te kennen.

Lees ook: Emotionele Van Rey: 'Lamgeslagen door alle leugens'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Frans Timmermans mijdt talkshow Jeroen Pauw na uitglijder
De week in tweets: Wethouder Taxi en Van Rey over Hotmail
Pauw wint prijs voor MH17-interview met Frans Timmermans
Zuurstofkapje-interview Frans Timmermans beste tv-interview
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen