Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey de Vladimir Poetin van Roermond?

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2016 - 11:23

Jos van Rey werd vrijdagavond bij Pauw vergeleken met niemand minder dan Vladimir Poetin.

Van Rey was te gast bij Jeroen Pauw naar aanleiding van de rechtszaak tegen hem. Dinsdag eiste het OM twee jaar cel tegen Van Rey.

Lees ook: OM eist twee jaar cel tegen Jos van Rey

Kritisch
Tijdens de uitzending had Van Rey veel kritiek op anderen, maar was hij mild voor zichzelf. Te mild volgens journaliste Kysia Hekster, de royalty-verslaggever van de NOS die in het verleden veel in Rusland en Oekraïne werkte.

Poetin
Het betoog van Van Rey deed haar nadrukkelijk denken aan Vladimir Poetin. "Hij zegt ook altijd, het ligt aan iedereen, maar niet aan mij. Alle andere mensen hebben het gedaan, maar ik heb er niets mee te maken. Dat vind ik fascinerend aan uw verhaal", aldus Hekster.

Verbijsterend
Op de vraag van Jeroen Pauw of Hekster de Roermondse politicus nu de Poetin van Roermond noemde, was het antwoord. "Nou, het doet me er wel.... Ik zal zeggen, het is wel de Jos van Rey-show. Er wordt heel lacherig gereageerd. U maakt grapjes. Maar als je er zo naar luistert. Ik vind het verbijsterend."

Oordeel
Van Rey was het overigens niet eens met de kritiek van Hekster en verweet haar te oordelen zonder het dossier te kennen.

Lees ook: Emotionele Van Rey: 'Lamgeslagen door alle leugens'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Frans Timmermans mijdt talkshow Jeroen Pauw na uitglijder
De week in tweets: Wethouder Taxi en Van Rey over Hotmail
Pauw wint prijs voor MH17-interview met Frans Timmermans
Zuurstofkapje-interview Frans Timmermans beste tv-interview
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen