Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey buitenspel in Roermond, huidige coalitie wil verder

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 13:33

De huidige coalitie in Roermond wil ook de komende vier jaar de stad besturen.

Dat bleek tijdens een bijeenkomst van alle partijen, zaterdag in De Oranjerie in Roermond.

Gejuich
De LVR werd woensdag in Roermond de grootste partij, maar een voorstel van de partij van Jos van Rey om samen met GroenLinks een college te vormen, kon niet rekenen op gejuich. Verkiezingswinnaar GroenLinks gaat nu de formatiegesprekken houden, onder leiding van lijsttrekker en huidig wethouder Marianne Smitsmans.

De kans is groot dat de huidige coalitie ook de komende vier jaar gaat regeren. Vier van de vijf huidige coalitiepartijen, GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen, hebben hiervoor genoeg raadszetels. Ze willen het liefst samen verder.

Lees ook: Jos van Rey wordt geen wethouder in Roermond

Cordon sanitair
De LVR verloor bij de verkiezingen een zetel, maar blijft met negen raadsleden de grootste. De partij maakte donderdag bekend dat Van Rey geen wethouder wil worden. De LVR hoopte met deze geste het bestaande cordon sanitair tegen de partij van Van Rey te breken. Maar dat bleek tevergeefs.

Van Rey werd onlangs in hoger beroep veroordeeld wegens onder meer ambtelijke corruptie en lekken, maar ging in appel bij de Hoge Raad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen