Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rey buitenspel in Roermond, huidige coalitie wil verder

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 13:33

De huidige coalitie in Roermond wil ook de komende vier jaar de stad besturen.

Dat bleek tijdens een bijeenkomst van alle partijen, zaterdag in De Oranjerie in Roermond.

Gejuich
De LVR werd woensdag in Roermond de grootste partij, maar een voorstel van de partij van Jos van Rey om samen met GroenLinks een college te vormen, kon niet rekenen op gejuich. Verkiezingswinnaar GroenLinks gaat nu de formatiegesprekken houden, onder leiding van lijsttrekker en huidig wethouder Marianne Smitsmans.

De kans is groot dat de huidige coalitie ook de komende vier jaar gaat regeren. Vier van de vijf huidige coalitiepartijen, GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen, hebben hiervoor genoeg raadszetels. Ze willen het liefst samen verder.

Lees ook: Jos van Rey wordt geen wethouder in Roermond

Cordon sanitair
De LVR verloor bij de verkiezingen een zetel, maar blijft met negen raadsleden de grootste. De partij maakte donderdag bekend dat Van Rey geen wethouder wil worden. De LVR hoopte met deze geste het bestaande cordon sanitair tegen de partij van Van Rey te breken. Maar dat bleek tevergeefs.

Van Rey werd onlangs in hoger beroep veroordeeld wegens onder meer ambtelijke corruptie en lekken, maar ging in appel bij de Hoge Raad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen