Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Pol heeft grote ambities voor Qatar: 'Top 24'

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 13:45

De Nederlandse turnselectie met Vera van Pol uit Weert is onderweg naar Qatar. Van 25 oktober tot en met 3 november vindt daar het WK turnen plaats in Doha. "Ik vind het heel bijzonder dat ik Nederland weer mag vertegenwoordigen", zegt Van Pol.

De dames van coach Gerben Wiersma gaan voor een plek bij de beste 24 landenteams, maar ambiëren een plaats bij de beste zestien.

Olympische Spelen
"Vooral die top 24 is belangrijk", zegt Van Pol. "Want dan mogen we volgend jaar weer meedoen aan het WK. En volgend jaar strijden we dan om een plek op de Olympische Spelen in 2020. Als je niet op het WK bent, is de kans sowieso klein dat je Tokio nog haalt." Van Pol is vol vertrouwen over die ambitie. "We staan in Nederland bekend om onze uitstraling. We hebben een verhaal in onze vloeroefening. De rest lacht vaak alleen een beetje, maar er zit weinig inleving in. Ik turn bijvoorbeeld op aerobics muziek uit de jaren '80. Dat werkt motiverend en maakt het publiek net wat vrolijker."

Eén reserve
Van de zes turnsters die gaan, mogen er vijf meedoen aan de finalewedstrijden. Eén turnster is dan reserve. "Dinsdag hebben we een wedstrijdronde op de toestellen. Een soort generale repetitie. Dan wordt bepaald wie er bij de definitieve selectie hoort. Ik geloof wel dat ik grote kans maak om niet buiten te boot te vallen."

Ook de Nederlandse turnheren zitten inmiddels in het vliegtuig. Zij komen als eerste in actie. De mannen turnen hun kwalificatiewedstrijd op 25 oktober. De dames komen op 27 oktober in actie in de vierde subdivisie.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen