Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Pol heeft grote ambities voor Qatar: 'Top 24'

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 13:45

De Nederlandse turnselectie met Vera van Pol uit Weert is onderweg naar Qatar. Van 25 oktober tot en met 3 november vindt daar het WK turnen plaats in Doha. "Ik vind het heel bijzonder dat ik Nederland weer mag vertegenwoordigen", zegt Van Pol.

De dames van coach Gerben Wiersma gaan voor een plek bij de beste 24 landenteams, maar ambiëren een plaats bij de beste zestien.

Olympische Spelen
"Vooral die top 24 is belangrijk", zegt Van Pol. "Want dan mogen we volgend jaar weer meedoen aan het WK. En volgend jaar strijden we dan om een plek op de Olympische Spelen in 2020. Als je niet op het WK bent, is de kans sowieso klein dat je Tokio nog haalt." Van Pol is vol vertrouwen over die ambitie. "We staan in Nederland bekend om onze uitstraling. We hebben een verhaal in onze vloeroefening. De rest lacht vaak alleen een beetje, maar er zit weinig inleving in. Ik turn bijvoorbeeld op aerobics muziek uit de jaren '80. Dat werkt motiverend en maakt het publiek net wat vrolijker."

Eén reserve
Van de zes turnsters die gaan, mogen er vijf meedoen aan de finalewedstrijden. Eén turnster is dan reserve. "Dinsdag hebben we een wedstrijdronde op de toestellen. Een soort generale repetitie. Dan wordt bepaald wie er bij de definitieve selectie hoort. Ik geloof wel dat ik grote kans maak om niet buiten te boot te vallen."

Ook de Nederlandse turnheren zitten inmiddels in het vliegtuig. Zij komen als eerste in actie. De mannen turnen hun kwalificatiewedstrijd op 25 oktober. De dames komen op 27 oktober in actie in de vierde subdivisie.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen