Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Pol boos maar vol vertrouwen

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 19:01

Projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond is boos over de ophef en 'feitelijke onjuistheden' over hem in de media, waar hij zowel privé als zakelijk last van heeft.

Maar hij ziet het proces dat op 20 januari begint met vertrouwen tegemoet. Dat zegt zijn advocaat Peer Szymkowiak in L1 AvondGasten.

Geen wethouders omgekocht
Van Pol, die wordt verdacht van omkoping, reageerde vandaag voor het eerst zelf. In een schriftelijke verklaring liet hij weten dat hij geen VVD-wethouders heeft omgekocht. Ook heeft hij niets te maken gehad met een andere verdenking: het witwassen van ruim 170.000 euro door van Rey, zegt hij. Dat is door het OM donderdag bevestigd, meldt L1.

Volgens zijn advocaat heeft het OM nog steeds niet bekend gemaakt van welke ontoelaatbare giften aan politici Van Pol verdacht wordt.

Bioscoop Venlo
Van Pol wordt in verband gebracht met de zaak-Van Rey in Roermond en met de VVD in Venlo, waar toenmalig VVD-wethouder Mark Verheijen met hem afspraken maakte over de bouw van een bioscoop. Dat Van Pol toevallig bevriend is met VVD-politici, vindt zijn advocaat niet vreemd of toevallig. Geld van Van Pol ging naar de VVD en niet naar de politici zelf, zegt Szymkowiak.

Zakelijk en privé dupe
Van Pol heeft zowel zakelijk als privé onder de zaak te lijden, zegt advocaat Szymkowiak, omdat mensen denken 'waar rook is, is vuur'. De manier om daar vanaf te komen is de zaak snel voor de rechter brengen. De advocaat zegt dat Piet van Pol het proces tegen hem met vertrouwen tegemoet ziet, maar de verwachting is dat het wel even gaat duren.

L1/AvondGasten
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
'Verbod op giften aan politieke partij door bedrijfsleven'
VVD: Mark Verheijen nam geen geld aan
Rechter beslist: OM hoeft Mark Verheijen niet te vervolgen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen