Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Pol boos maar vol vertrouwen

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 19:01

Projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond is boos over de ophef en 'feitelijke onjuistheden' over hem in de media, waar hij zowel privé als zakelijk last van heeft.

Maar hij ziet het proces dat op 20 januari begint met vertrouwen tegemoet. Dat zegt zijn advocaat Peer Szymkowiak in L1 AvondGasten.

Geen wethouders omgekocht
Van Pol, die wordt verdacht van omkoping, reageerde vandaag voor het eerst zelf. In een schriftelijke verklaring liet hij weten dat hij geen VVD-wethouders heeft omgekocht. Ook heeft hij niets te maken gehad met een andere verdenking: het witwassen van ruim 170.000 euro door van Rey, zegt hij. Dat is door het OM donderdag bevestigd, meldt L1.

Volgens zijn advocaat heeft het OM nog steeds niet bekend gemaakt van welke ontoelaatbare giften aan politici Van Pol verdacht wordt.

Bioscoop Venlo
Van Pol wordt in verband gebracht met de zaak-Van Rey in Roermond en met de VVD in Venlo, waar toenmalig VVD-wethouder Mark Verheijen met hem afspraken maakte over de bouw van een bioscoop. Dat Van Pol toevallig bevriend is met VVD-politici, vindt zijn advocaat niet vreemd of toevallig. Geld van Van Pol ging naar de VVD en niet naar de politici zelf, zegt Szymkowiak.

Zakelijk en privé dupe
Van Pol heeft zowel zakelijk als privé onder de zaak te lijden, zegt advocaat Szymkowiak, omdat mensen denken 'waar rook is, is vuur'. De manier om daar vanaf te komen is de zaak snel voor de rechter brengen. De advocaat zegt dat Piet van Pol het proces tegen hem met vertrouwen tegemoet ziet, maar de verwachting is dat het wel even gaat duren.

L1/AvondGasten
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
'Verbod op giften aan politieke partij door bedrijfsleven'
VVD: Mark Verheijen nam geen geld aan
Rechter beslist: OM hoeft Mark Verheijen niet te vervolgen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen