Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Pol Beheer beticht van ‘ongerechtvaardigde verrijking’

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 22:55

Het Rijksvastgoedbedrijf beticht projectontwikkelaar Piet van Pol van ‘ongerechtvaardigde verrijking’ bij het Roermondse project Quartier Damianus, waar hotel het Arresthuis toebehoort.

Het Rijksvastgoedbedrijf eist 270.000 euro van Van Pol Beheer omdat het bedrijf zich niet aan afspraken heeft gehouden.

73 parkeerplaatsen
De voorganger van het Rijksvastgoedbedrijf verkocht in 2007, na een moeizaam verlopen aanbestedingstraject, de voormalige gevangenis en de rechtbank in de Roermondse Pollartstraat voor 1,38 miljoen euro aan Van Pol Beheer. Bij de verkoop werd contractueel vastgelegd dat het door Van Pol ingediende plan integraal moest worden gerealiseerd. Zo moest hij ook een ondergrondse parkeergarage bouwen met 73 plaatsen.

Vanwege dit aspect aan de deal accepteerde de rijksdienst het bod van de ontwikkelaar, dat veel lager lag dan de aanvankelijk getaxeerde waarde van het voormalige justitieel complex. Tegenwoordig is dat een hotel en appartementencomplex. Van Pol legde slechts 42 parkeerplekken aan. Daardoor heeft hij volgens de rijksdienst geen recht op een deel van de korting en wil het Rijk 270.000 euro terug.

Nare smaak
Bij het Rijksvastgoedbedrijf houden ze in 2007 ‘een nare smaak’ over aan de aanbestedingsprocedure. Aanvankelijk dacht de rijksdienst 2,5 miljoen euro voor het vastgoed te kunnen krijgen. Opvallend in de procedure destijds was dat de gemeente Roermond, zonder overleg met de rijksdienst, afzonderlijke kandidaatkopers uitnodigde voor overleg. De rijksdienst beschuldigde Roermond daarop van ‘poging tot samenspanning tegen de Staat’. Ten slotte werd het gesprek afgeblazen.

Piet van Pol, die van omkoping wordt verdacht, wil niet reageren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Miljoenenlening aan Van Pol moet worden ingetrokken'
Bajeshotel in Roermond ligt onder vergrootglas
Jos van Rey
Van Rey: 'Onderzoek loopt al veel langer'
Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen