Overslaan en naar de inhoud gaan

Van personeelschef tot uitvaartondernemer

Geplaatst opvrijdag 8 september 2017 - 16:28

Het is niet voor iedereen weggelegd: een baan als begrafenisondernemer. Toch stijgt het aantal uitvaartbedrijven enorm; de afgelopen tien jaar is het aantal zelfs verdubbeld.

Ook Ingrid Golsteijn en haar man Eric Kempkens besloten de overstap te maken. Van personeelsfunctionaris naar begrafenisondernemer. Geen alledaagse stap.

Zingeving
"Ik zocht naar zingeving in mijn bestaan en dat vond ik niet langer als personeelfunctionaris", zegt Ingrid Golsteijn. "Het ging steeds meer om de processen en de cijfers en steeds minder om de mensen." Vier jaar geleden begon ze daarom haar uitvaartonderneming.

Gemeentehuis
Twee jaar geleden kocht het echtpaar het oude gemeentehuis in
Buchten en verbouwde het tot een intiem uitvaartcentrum, waar de nadruk ligt op de huiselijke sfeer. Goltsteijn: "Als nieuwkomer is het lastig om een plek te verwerven in deze traditionele wereld. Als moeder sterft, kiezen mensen meestal automatisch voor de begrafenisondernemer die hun vader al eerder heeft begraven."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen