Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Persie twijfelt over Sittard: 'Met alle respect'

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 10:39

De kans bestaat dat Robin van Persie (35) niet meer met Feyenoord afreist naar Sittard, om het daar in de laatste wedstrijd van het seizoen op te nemen tegen Fortuna. Het zou zijn laatste wedstrijd als profvoetballer worden.

Van Persie zou oorspronkelijk met pensioen gaan na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag. Voetbalbond KNVB gooide echter het competitieschema op de schop, waardoor de Rotterdammers het seizoen nu afsluiten in Sittard.

Lees ook: Cox over Fortuna-Feyenoord: 'Kijken hoe we moeten optreden'

Laatste keer Kuip
Het idee van een afscheid in Sittard lijkt de aanvaller niet te kunnen bekoren. "Ik moet er nog over nadenken, maar met alle respect, ik kijk uit naar mijn laatste wedstrijd in de Kuip. Niet naar een laatste wedstrijd in Sittard", zegt hij in gesprek met Algemeen Dagblad. Op 12 mei speelt Feyenoord tegen ADO Den Haag. Van Persie overweegt serieus om al na die wedstrijd te stoppen. "Ja, dat zou best kunnen."

Afscheid van fenomeen
Met het vertrek van de Rotterdamse spits neemt de Eredivisie afscheid van een fenomeen. Met vijftig doelpunten in 102 interlands is Van Persie topscorer aller tijden van Oranje en hij won prijzen met grote clubs als Arsenal, Manchester United en zijn grote liefde Feyenoord. Bij die club keerde hij in januari 2018 terug. In 44 wedstrijden voor de Rotterdammers scoorde hij 25 keer en gaf hij zes assists. De spits hielp de club nog aan een beker én de Johan Cruijff Schaal.

Overigens zwaait een andere grote naam wél af in Sittard; Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zit tegen Fortuna voor de laatste keer in de dug-out.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen