Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Ojik: werken over de grens niet verplicht stellen

Geplaatst opzaterdag 21 februari 2015 - 9:03

Limburgse werklozen mogen niet worden gedwongen om in het buitenland te gaan werken. Dat zegt GroenLinks-leider Bram van Ojik zaterdag op werkbezoek in Maastricht.

Hij reageert daarmee op een voorstel van gedeputeerde Twan Beurskens (VVD). Die stelde vorige maand voor om werklozen in onze provincie verplicht ook te laten solliciteren naar banen in het buitenland. Hij wil een proef organiseren in Noord-Limburg.

Niet verplichten
Van Ojik ziet zo'n plan niet zitten. Volgens hem zijn er nog teveel belemmeringen voor Limburgers om in België of Duitsland te gaan werken. "Je moet mensen niet verplichten om een baan aan te nemen in het buitenland", zegt de fractievoorzitter van GroenLinks. "Zeker niet zolang er zoveel zaken slecht geregeld zijn."

Drempels
Volgens Van Ojik zouden de drempels voor werken in het buitenland moeten worden weggenomen. Hij wijst daarbij naar zaken als uitkeringen en pensioenopbouw die slecht geregeld zouden zijn. Ook zouden niet alle diploma's over de grens worden geaccepteerd.

Afkeurend
Van Ojik, die zaterdag een lezing geeft in Maastricht, is niet de eerste die afkeurend reageert op het plan van Beurskens. Eerder spraken eurocommissaris Frans Timmermans en de Tweede Kamerfractie van de PvdA zich ook al negatief uit.

Lees ook: Deputé: werkloze moet ook in buitenland solliciteren

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'GroenLinks klaar voor Gedeputeerde Staten'
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Lintje voor project vrijwilligers en daklozen in Maastricht
Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'
Overzicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
L1 begint met een nieuw sportprogramma: AvondGasten Sport

Vanaf maandag 5 oktober ontvangt presentator Bas van Mulken wekelijks gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen