Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Ojik: werken over de grens niet verplicht stellen

Geplaatst opzaterdag 21 februari 2015 - 9:03

Limburgse werklozen mogen niet worden gedwongen om in het buitenland te gaan werken. Dat zegt GroenLinks-leider Bram van Ojik zaterdag op werkbezoek in Maastricht.

Hij reageert daarmee op een voorstel van gedeputeerde Twan Beurskens (VVD). Die stelde vorige maand voor om werklozen in onze provincie verplicht ook te laten solliciteren naar banen in het buitenland. Hij wil een proef organiseren in Noord-Limburg.

Niet verplichten
Van Ojik ziet zo'n plan niet zitten. Volgens hem zijn er nog teveel belemmeringen voor Limburgers om in België of Duitsland te gaan werken. "Je moet mensen niet verplichten om een baan aan te nemen in het buitenland", zegt de fractievoorzitter van GroenLinks. "Zeker niet zolang er zoveel zaken slecht geregeld zijn."

Drempels
Volgens Van Ojik zouden de drempels voor werken in het buitenland moeten worden weggenomen. Hij wijst daarbij naar zaken als uitkeringen en pensioenopbouw die slecht geregeld zouden zijn. Ook zouden niet alle diploma's over de grens worden geaccepteerd.

Afkeurend
Van Ojik, die zaterdag een lezing geeft in Maastricht, is niet de eerste die afkeurend reageert op het plan van Beurskens. Eerder spraken eurocommissaris Frans Timmermans en de Tweede Kamerfractie van de PvdA zich ook al negatief uit.

Lees ook: Deputé: werkloze moet ook in buitenland solliciteren

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'GroenLinks klaar voor Gedeputeerde Staten'
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Lintje voor project vrijwilligers en daklozen in Maastricht
Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen