Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Ojik: werken over de grens niet verplicht stellen

Geplaatst opzaterdag 21 februari 2015 - 9:03

Limburgse werklozen mogen niet worden gedwongen om in het buitenland te gaan werken. Dat zegt GroenLinks-leider Bram van Ojik zaterdag op werkbezoek in Maastricht.

Hij reageert daarmee op een voorstel van gedeputeerde Twan Beurskens (VVD). Die stelde vorige maand voor om werklozen in onze provincie verplicht ook te laten solliciteren naar banen in het buitenland. Hij wil een proef organiseren in Noord-Limburg.

Niet verplichten
Van Ojik ziet zo'n plan niet zitten. Volgens hem zijn er nog teveel belemmeringen voor Limburgers om in België of Duitsland te gaan werken. "Je moet mensen niet verplichten om een baan aan te nemen in het buitenland", zegt de fractievoorzitter van GroenLinks. "Zeker niet zolang er zoveel zaken slecht geregeld zijn."

Drempels
Volgens Van Ojik zouden de drempels voor werken in het buitenland moeten worden weggenomen. Hij wijst daarbij naar zaken als uitkeringen en pensioenopbouw die slecht geregeld zouden zijn. Ook zouden niet alle diploma's over de grens worden geaccepteerd.

Afkeurend
Van Ojik, die zaterdag een lezing geeft in Maastricht, is niet de eerste die afkeurend reageert op het plan van Beurskens. Eerder spraken eurocommissaris Frans Timmermans en de Tweede Kamerfractie van de PvdA zich ook al negatief uit.

Lees ook: Deputé: werkloze moet ook in buitenland solliciteren

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'GroenLinks klaar voor Gedeputeerde Staten'
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Lintje voor project vrijwilligers en daklozen in Maastricht
Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen