Overslaan en naar de inhoud gaan

Van miljoenenfraude verdachte Weertenaar: 'Niet mijn idee'

Geplaatst opdonderdag 30 juli 2020 - 21:10

De 52-jarige man die in april in Weert is opgepakt op verdenking van miljoenenfraude bij participatiebedrijf KempenPlus in Bladel, stelt dat het idee voor de fraude niet van hem maar van een werknemer uit Bladel afkomstig is.

Dat meldt Omroep Brabant donderdag.

Gokverslaving
De advocaat van de 52-jarige man deed de uitspraak tijdens een zitting bij de rechtbank in Den Bosch. Volgens de raadsman van de Weertenaar is de man uit Bladel met de fraude begonnen om zijn gokverslaving te kunnen betalen.

4,5 miljoen euro
Bij KempenPlus, een participatiebedrijf dat mensen met een sociale achterstand aan een baan moet helpen, is 4,5 miljoen euro verduisterd. De Weertenaar werd hierom op 20 april van zijn bed gelicht.

Lees ook: Hoofdverdachte miljoenenfraude opgepakt bij woninginval

Vrijgelaten
De advocaat van de Weertenaar baseert zich op uitlatingen van de ex-vriendin van de werknemer uit Bladel. Hij wil dan ook dat zijn cliënt onmiddellijk wordt vrijgelaten.

Bedreigd
Het Openbaar Ministerie (OM) kijkt er anders tegenaan: de man uit Weert zou de Bladelnaar met geweld hebben bedreigd en afgeperst en blijft de Weertenaar zien als hoofdverdachte in de miljoenenfraude. Het OM is ook van mening dat de man uit Weert het meeste van de fraude heeft geprofiteerd, met het luxe leventje dat hij erop nahield.

Najaar
De rechter is niet meegegaan in de eis van de advocaat van de Weertenaar. Die blijft voorlopig dus vastzitten. In het najaar gaat de rechtszaak verder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten