Overslaan en naar de inhoud gaan

Van miljoenenfraude verdachte Weertenaar: 'Niet mijn idee'

Geplaatst opdonderdag 30 juli 2020 - 21:10

De 52-jarige man die in april in Weert is opgepakt op verdenking van miljoenenfraude bij participatiebedrijf KempenPlus in Bladel, stelt dat het idee voor de fraude niet van hem maar van een werknemer uit Bladel afkomstig is.

Dat meldt Omroep Brabant donderdag.

Gokverslaving
De advocaat van de 52-jarige man deed de uitspraak tijdens een zitting bij de rechtbank in Den Bosch. Volgens de raadsman van de Weertenaar is de man uit Bladel met de fraude begonnen om zijn gokverslaving te kunnen betalen.

4,5 miljoen euro
Bij KempenPlus, een participatiebedrijf dat mensen met een sociale achterstand aan een baan moet helpen, is 4,5 miljoen euro verduisterd. De Weertenaar werd hierom op 20 april van zijn bed gelicht.

Lees ook: Hoofdverdachte miljoenenfraude opgepakt bij woninginval

Vrijgelaten
De advocaat van de Weertenaar baseert zich op uitlatingen van de ex-vriendin van de werknemer uit Bladel. Hij wil dan ook dat zijn cliƫnt onmiddellijk wordt vrijgelaten.

Bedreigd
Het Openbaar Ministerie (OM) kijkt er anders tegenaan: de man uit Weert zou de Bladelnaar met geweld hebben bedreigd en afgeperst en blijft de Weertenaar zien als hoofdverdachte in de miljoenenfraude. Het OM is ook van mening dat de man uit Weert het meeste van de fraude heeft geprofiteerd, met het luxe leventje dat hij erop nahield.

Najaar
De rechter is niet meegegaan in de eis van de advocaat van de Weertenaar. Die blijft voorlopig dus vastzitten. In het najaar gaat de rechtszaak verder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen