Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk wint met Emiraten en zet eerste stap richting WK

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 17:52

Bert van Marwijk heeft dinsdag met de Verenigde Arabische Emiraten een eerste stap richting het WK van 2022 in Qatar gezet.

De 67-jarige bondscoach uit Meerssen zag zijn ploeg in Kuala Lumpur met 2-1 winnen van Maleisië.

Kwalificatie
Van Marwijk en zijn ploeg hebben echter nog een lange weg te gaan. De Verenigde Arabisch Emiraten spelen in de tweede fase van het Aziatische kwalificatietoernooi. Zo zitten ze in een groep met Maleisië, Vietnam, Thailand en Indonesië. De poulewinnaar gaat door naar de volgende kwalificatieronde.

Doel
De 67-jarige oefenmeester werd in maart gepresenteerd als bondscoach van de Emiraten. Zijn contract loopt tot en met de Azië Cup in 2023. Het belangrijkste doel is deelname aan het WK.

Vierde klus
Het is alweer zijn vierde klus als bondscoach. Eerder stond hij aan het roer bij Australië en Saoedi-Arabië. Ook leidde hij het Nederlands elftal in 2010 naar de finale van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Lees ook: Van Marwijk bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen