Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk wint met Emiraten en zet eerste stap richting WK

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 17:52

Bert van Marwijk heeft dinsdag met de Verenigde Arabische Emiraten een eerste stap richting het WK van 2022 in Qatar gezet.

De 67-jarige bondscoach uit Meerssen zag zijn ploeg in Kuala Lumpur met 2-1 winnen van Maleisië.

Kwalificatie
Van Marwijk en zijn ploeg hebben echter nog een lange weg te gaan. De Verenigde Arabisch Emiraten spelen in de tweede fase van het Aziatische kwalificatietoernooi. Zo zitten ze in een groep met Maleisië, Vietnam, Thailand en Indonesië. De poulewinnaar gaat door naar de volgende kwalificatieronde.

Doel
De 67-jarige oefenmeester werd in maart gepresenteerd als bondscoach van de Emiraten. Zijn contract loopt tot en met de Azië Cup in 2023. Het belangrijkste doel is deelname aan het WK.

Vierde klus
Het is alweer zijn vierde klus als bondscoach. Eerder stond hij aan het roer bij Australië en Saoedi-Arabië. Ook leidde hij het Nederlands elftal in 2010 naar de finale van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Lees ook: Van Marwijk bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen