Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk wint met Emiraten en zet eerste stap richting WK

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 17:52

Bert van Marwijk heeft dinsdag met de Verenigde Arabische Emiraten een eerste stap richting het WK van 2022 in Qatar gezet.

De 67-jarige bondscoach uit Meerssen zag zijn ploeg in Kuala Lumpur met 2-1 winnen van Maleisië.

Kwalificatie
Van Marwijk en zijn ploeg hebben echter nog een lange weg te gaan. De Verenigde Arabisch Emiraten spelen in de tweede fase van het Aziatische kwalificatietoernooi. Zo zitten ze in een groep met Maleisië, Vietnam, Thailand en Indonesië. De poulewinnaar gaat door naar de volgende kwalificatieronde.

Doel
De 67-jarige oefenmeester werd in maart gepresenteerd als bondscoach van de Emiraten. Zijn contract loopt tot en met de Azië Cup in 2023. Het belangrijkste doel is deelname aan het WK.

Vierde klus
Het is alweer zijn vierde klus als bondscoach. Eerder stond hij aan het roer bij Australië en Saoedi-Arabië. Ook leidde hij het Nederlands elftal in 2010 naar de finale van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Lees ook: Van Marwijk bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen