Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk: 'Verontwaardiging Saoedi-Arabië selectief'

Geplaatst opzaterdag 19 september 2015 - 11:41

Bert van Marwijk vindt de verontwaardiging die ontstond toen hij als bondscoach aan de slag ging in Saoedi-Arabië selectief.

"Ook Frank Rijkaard werd er bondscoach. Leo Beenhakker. Aad de Mos," zegt Van Marwijk in een dubbel-interview samen met Mark van Bommel in De Limburger. "Ik kan me niet herinneren dat daar noemenswaardige kritiek op was."

Van Bommel
Toch kwam de ophef niet helemaal als een verrassing. Schoonzoon en assistent Van Bommel: "Ik zei tegen Bert toen we tekenden: nu gaan we 'm krijgen."

Lees ook: Johan Derksen vernietigend over Bert van Marwijk

Koningshuis
Van Marwijk vindt het toch vreemd dat hij als voetbaltrainer niet zou mogen werken in Saoedi-Arabië, terwijl er talloze Nederlandse bedrijven actief zijn en ook het Nederlandse koningshuis er op werkbezoek gaat. "Als je naar al die regimes gaat kijken, kun je buiten Europa haast nergens meer werken."

Uithangbord
Een uithangbord van het theocratische regime ziet Van Marwijk zich in ieder geval niet: "Ik heb op geen enkele manier de indruk dat wij bij politieke belangen worden betrokken. Wij gaan gewoon die ploeg coachen. Voor negen maanden, daarna kijken we wel weer verder."

Lees ook: Veel kritiek op nieuwe baan Bert van Marwijk

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dubbele cijfers voor Van Marwijks Saoedi's
Zevenklapper voor Van Marwijk tegen Oost-Timor
Bert van Marwijk op 5 november naar Palestina
Bert van Marwijk stijgt flink op FIFA-ranking
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen