Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk stap dichter bij WK na groepswinst

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 6:44

Bert van Marwijk en Saudi-Arabië zijn weer een stap dichter bij het WK voetbal.

Dankzij een 1-1 gelijkspel tegen de Verenigde Arabische Emiraten werden de mannen van Van Marwijk dinsdag groepswinnaar in de WK-voorrondes in de Aziatische zone.

Eindstand
De ploeg van Van Marwijk kwam onder het toeziend oog van Maradona al vroeg op voorsprong. Het was Taisir Al-Jassim die na 24 minuten al de 0-1 liet aantekenen. Zeven minuten later stond de eindstand al op het bord, toen Omar Abdulrahman de gelijkmaker maakte.

WK 2018
Door de zege gaat Saudi-Arabië als groepswinnaar door naar de volgende kwalificatieronde voor het WK 2018. Daarin worden twee poules van zes landen geformeerd. De eerste twee landen in de groepen kwalificeren zich vervolgens voor het WK.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Van Marwijk heeft weer drie punten binnen
Van Marwijk doet op valreep gouden zaak met oog op WK
Van Marwijk en Saudi-Arabië spelen niet tegen Palestina
Van Marwijk hoeft toch niet naar Palestina
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen