Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk met VAE naar volgende WK-kwalificatieronde

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 21:50

Dankzij een fraaie eindsprint onder leiding van de teruggekeerde bondscoach Bert van Marwijk heeft de nationale voetbalploeg van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zich alsnog als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde in het Aziatische kwalificatietoernooi voor het WK.

In Dubai werd concurrent Vietnam met 3-2 verslagen. Daardoor klom VAE naar de eerste plaats in de eindstand van groep G. Vietnam eindigde met 1 punt minder als tweede. Ook de vier beste nummers twee in deze groepsfase mogen blijven hopen op WK-deelname.

Terugkeer
Meerssenaar Van Marwijk ondertekende in december vorig jaar een nieuw contract bij de voetbalbond van de VAE. Een jaar eerder was hij ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Door de coronapandemie hervatte VAE onder Van Marwijk pas deze maand de WK-kwalificatie. Dankzij vier overwinningen op rij heeft de ploeg van de voormalige bondscoach van Oranje nu de eerste stap gezet naar het WK van 2022.

Lees ook: Bert van Marwijk zet belangrijke stap in WK-kwalificatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen