Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk heeft groep eindelijk compleet

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 8:56

Voor bondscoach Bert van Marwijk van Australië is de voorbereiding op het WK voetbal een race tegen de klok.

Pas dinsdag meldden aanvoerder Mile Jedinak en doelman Danny Vukovic zich in het trainingskamp in het Turkse Antalya.

Selectie
Jedinak miste zaterdag met Aston Villa promotie naar de Premier League, Vukovic had clubverplichtingen bij het Belgische Genk. Daarbij kampte voormalig Roda JC-aanvaller Tomi Juric met een knieblessure, waardoor de bondscoach uit Meerssen de eerder gepasseerde Jamie Maclaren alsnog bij de groep haalde, terwijl middenvelder Aaron Mooy enige tijd ontbrak omdat een verstandskies moest worden getrokken.

Lees ook: Van Marwijk haalt spits terug van vakantie

Tijd in nadeel
"Ik ben niet nerveus, maar begin liever met een complete groep", zei Van Marwijk voor tv-zender Optus Sport. "Mijn eerste zorg is alle spelers op hetzelfde fysieke niveau te krijgen. Dat is niet eenvoudig want een aantal komt terug van blessures. De tijd werkt in ons nadeel, maar ik wist hoe de situatie was. Ik neem ook niemand iets kwalijk, maar ik ben blij dat we nu eindelijk compleet zijn."

Van Marwijk, die zijn groep van 27 nog moet terugbrengen tot 23, oefent vrijdag in het Oostenrijkse Sankt Pölten tegen Tsjechië.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen