Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk gepresenteerd als coach van Australië

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 8:10

Bert van Marwijk heeft zich gepresenteerd aan de Australiërs en ze op het hart gedrukt dat hij met het nationale voetbalteam op zijn minst de achtste finales wil halen op het WK in Rusland.

"Ik ga naar het WK met maar één doel: de groepsfase doorstaan. Als ik niet het geloof zou hebben dat ik dat kan bewerkstelligen, zou ik hier niet zijn", zei de nieuwe bondscoach uit Meerssen bij zijn aankomst in Sydney.

Lees ook: Van Marwijk krijgt in Rusland versterking van schoonzoon

Kwalificatie
De 65-jarige Van Marwijk werd vorige week aangesteld als bondscoach van Australië, dat zich onder de vorige coach Ange Postecoglou moeizaam kwalificeerde voor het WK. Zelf loodste Van Marwijk Saudi-Arabië voor het eerst naar de mondiale eindronde, maar hij wist met dat land geen overeenstemming te bereiken over een vervolgcontract.

WK-finale
De coach die het Nederlands elftal in 2010 naar WK-zilver leidde, is zich bewust van de zware taak die op zijn schouders drukt. "Ik heb niet veel tijd en moet de spelers snel leren kennen. Dat is een uitdaging", zei Van Marwijk, die dit weekeinde drie wedstrijden in de Australische competitie zal bekijken. "Mijn eerste indruk van de spelers is dat ze fysiek sterk zijn. De kunst is hen op een manier te laten spelen dat ze wedstrijden kunnen winnen. Ik ben een realistische coach. Ik hou van creatief voetbal, maar ik wil vooral winnen."

Australië kwalificeerde zich voor de vierde keer op rij voor het WK en speelt in de poulefase tegen Frankrijk, Denemarken en Peru. Het WK begint op 14 juni.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen