Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Marwijk gepresenteerd als coach van Australië

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 8:10

Bert van Marwijk heeft zich gepresenteerd aan de Australiërs en ze op het hart gedrukt dat hij met het nationale voetbalteam op zijn minst de achtste finales wil halen op het WK in Rusland.

"Ik ga naar het WK met maar één doel: de groepsfase doorstaan. Als ik niet het geloof zou hebben dat ik dat kan bewerkstelligen, zou ik hier niet zijn", zei de nieuwe bondscoach uit Meerssen bij zijn aankomst in Sydney.

Lees ook: Van Marwijk krijgt in Rusland versterking van schoonzoon

Kwalificatie
De 65-jarige Van Marwijk werd vorige week aangesteld als bondscoach van Australië, dat zich onder de vorige coach Ange Postecoglou moeizaam kwalificeerde voor het WK. Zelf loodste Van Marwijk Saudi-Arabië voor het eerst naar de mondiale eindronde, maar hij wist met dat land geen overeenstemming te bereiken over een vervolgcontract.

WK-finale
De coach die het Nederlands elftal in 2010 naar WK-zilver leidde, is zich bewust van de zware taak die op zijn schouders drukt. "Ik heb niet veel tijd en moet de spelers snel leren kennen. Dat is een uitdaging", zei Van Marwijk, die dit weekeinde drie wedstrijden in de Australische competitie zal bekijken. "Mijn eerste indruk van de spelers is dat ze fysiek sterk zijn. De kunst is hen op een manier te laten spelen dat ze wedstrijden kunnen winnen. Ik ben een realistische coach. Ik hou van creatief voetbal, maar ik wil vooral winnen."

Australië kwalificeerde zich voor de vierde keer op rij voor het WK en speelt in de poulefase tegen Frankrijk, Denemarken en Peru. Het WK begint op 14 juni.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen