Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk doet op valreep gouden zaak met oog op WK

Geplaatst opdonderdag 8 oktober 2015 - 21:17

Bondscoach Bert van Marwijk heeft donderdag met zijn Saudi-Arabië weer een belangrijke stap gezet in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal in 2018 in Rusland.

De Saudi's wonnen thuis met 2-1 van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Ruime voorsprong
De Emiraten zijn de grootste concurrent voor de eerste plek in groep A. Alleen de nummer één gaat door naar de volgende ronde. Saudi-Arabië heeft met nog vier wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op nummer twee VAE.

Benutte strafschop
Mohammed al-Sahlawi zorgde met een benutte strafschop pas in de negentigste minuut voor de zege. Hij had de de ploeg van de Meerssenaar op slag van rust ook op gelijke hoogte gebracht, nadat Ahmed Khalil VAE na achttien minuten verrassend naar 0-1 had geschoten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Van Marwijk koploper na zege op Emiraten
Zevenklapper voor Van Marwijk tegen Oost-Timor
ANP
Van Marwijk zet met Saudi-Arabië flinke stap naar WK
Van Marwijk heeft weer drie punten binnen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen