Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk: 'Bondscoach De Boer of Van Bommel zou passen'

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 19:50

Oud-bondscoach Bert van Marwijk noemt Frank de Boer en Mark van Bommel als meest geschikte kandidaten voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal.

"Ik denk dat een jonge bondscoach zou passen', zei Van Marwijk donderdag in het L1-programma Tour de L1mbourg, vanuit Kasteel Limbricht.

Assistent-trainer
Voetbalbond KNVB gaat binnenkort in gesprek met Frank de Boer over het bondscoachschap, zo werd woensdag bekend. Van Marwijk, die in zijn eigen periode als bondscoach met De Boer als zijn assistent-trainer werkte, ziet dat wel zitten. "Maar ik denk dat Mark wat dat betreft ook zou passen", zegt de in Meerssen woonachtige Van Marwijk over zijn schoonzoon. "Deze groep heeft een bondscoach nodig die veeleisend is."

Trendbreuk
Dat zou qua stijl een trendbreuk zijn met de vertrekkende bondscoach Ronald Koeman. De spelers van het Nederlands elftal lijken juist de voorkeur te geven aan een soortgelijke trainer. "Ronald heeft het fantastisch gedaan", zegt Van Marwijk. "Maar je moet nooit een groep over de coach laten beslissen. Als je dat wel zou willen doen, moet je alle trainers die er nu zijn, laten zitten en dan moet daar een supervisor boven staan en dan is Ruud Gullit de beste keuze."

Coach Van Bommel, als speler 79-voudig international voor Oranje, is momenteel clubloos. Hij werd in december 2019 door PSV op straat gezet.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen