Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Marwijk: 'Bondscoach De Boer of Van Bommel zou passen'

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 19:50

Oud-bondscoach Bert van Marwijk noemt Frank de Boer en Mark van Bommel als meest geschikte kandidaten voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal.

"Ik denk dat een jonge bondscoach zou passen', zei Van Marwijk donderdag in het L1-programma Tour de L1mbourg, vanuit Kasteel Limbricht.

Assistent-trainer
Voetbalbond KNVB gaat binnenkort in gesprek met Frank de Boer over het bondscoachschap, zo werd woensdag bekend. Van Marwijk, die in zijn eigen periode als bondscoach met De Boer als zijn assistent-trainer werkte, ziet dat wel zitten. "Maar ik denk dat Mark wat dat betreft ook zou passen", zegt de in Meerssen woonachtige Van Marwijk over zijn schoonzoon. "Deze groep heeft een bondscoach nodig die veeleisend is."

Trendbreuk
Dat zou qua stijl een trendbreuk zijn met de vertrekkende bondscoach Ronald Koeman. De spelers van het Nederlands elftal lijken juist de voorkeur te geven aan een soortgelijke trainer. "Ronald heeft het fantastisch gedaan", zegt Van Marwijk. "Maar je moet nooit een groep over de coach laten beslissen. Als je dat wel zou willen doen, moet je alle trainers die er nu zijn, laten zitten en dan moet daar een supervisor boven staan en dan is Ruud Gullit de beste keuze."

Coach Van Bommel, als speler 79-voudig international voor Oranje, is momenteel clubloos. Hij werd in december 2019 door PSV op straat gezet.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen