Overslaan en naar de inhoud gaan

Van London tot Buenos Aires: 0-13 gaat de wereld over

Geplaatst opzondag 25 oktober 2020 - 9:44

Internationale kranten en tv-zenders besteden aandacht aan de historische 0-13 nederlaag van VVV-Venlo tegen Ajax. Het doelpuntenrecord gaat de hele wereld over.

De Venlonaren verloren zaterdag in de Koel met nooit eerder geziene cijfers.

Record in Olanda!
'13-0 al Venlo e record di sempre in Olanda', kopt de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport, het hoogste record ooit in Nederland. Een van de grootste kranten van de Spanje, El Païs, doet daar nog een schepje bovenop. de Spaanse krant schrijft uitgebreid over de wedstrijd en noemt het de grootste overwinning ooit in de hoogste Europese competities.

Argentinië
Het nieuws over de historische uitslag gaat zelfs de Atlantische Oceaan over. Ook de Argentijnse krant La Nación besteedt aandacht aan de wedstrijd van VVV-Venlo. De krant noemt de uitslag van de wedstrijd vernederend.

De BBC duikt de statistieken in en merkt op dat het niet de grootste zege was van Ajax. Op 3 oktober 1984 wonnen de Amsterdammers al eens met 14-0 van het Luxemburgse Red Boys Differdange tijdens een Europese wedstrijd. De bekende Britse voetbalcommentator en oud-voetballer Gary Lineker tweette tijdens de wedstrijd over het opmerkelijke resultaat.

Wat de meeste internationale kranten ook opvalt is de Nederlandse humor rondom de opmerkelijke uitslag. Zowel winnaar Ajax als verliezer VVV-Venlo posten een aantal grappige reacties op social media. En vooral de zelfspot van de Venlonaren kan op veel begrip rekenen in de internationale pers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen