Overslaan en naar de inhoud gaan

Van London tot Buenos Aires: 0-13 gaat de wereld over

Geplaatst opzondag 25 oktober 2020 - 9:44

Internationale kranten en tv-zenders besteden aandacht aan de historische 0-13 nederlaag van VVV-Venlo tegen Ajax. Het doelpuntenrecord gaat de hele wereld over.

De Venlonaren verloren zaterdag in de Koel met nooit eerder geziene cijfers.

Record in Olanda!
'13-0 al Venlo e record di sempre in Olanda', kopt de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport, het hoogste record ooit in Nederland. Een van de grootste kranten van de Spanje, El Païs, doet daar nog een schepje bovenop. de Spaanse krant schrijft uitgebreid over de wedstrijd en noemt het de grootste overwinning ooit in de hoogste Europese competities.

Argentinië
Het nieuws over de historische uitslag gaat zelfs de Atlantische Oceaan over. Ook de Argentijnse krant La Nación besteedt aandacht aan de wedstrijd van VVV-Venlo. De krant noemt de uitslag van de wedstrijd vernederend.

De BBC duikt de statistieken in en merkt op dat het niet de grootste zege was van Ajax. Op 3 oktober 1984 wonnen de Amsterdammers al eens met 14-0 van het Luxemburgse Red Boys Differdange tijdens een Europese wedstrijd. De bekende Britse voetbalcommentator en oud-voetballer Gary Lineker tweette tijdens de wedstrijd over het opmerkelijke resultaat.

Wat de meeste internationale kranten ook opvalt is de Nederlandse humor rondom de opmerkelijke uitslag. Zowel winnaar Ajax als verliezer VVV-Venlo posten een aantal grappige reacties op social media. En vooral de zelfspot van de Venlonaren kan op veel begrip rekenen in de internationale pers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen