Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Leeuwen ondanks nieuwe besmettingen optimistisch

Geplaatst opzondag 23 januari 2022 - 17:22

Handbaldoelman Thijs van Leeuwen blijft positief ondanks de nieuwe coronabesmettingen bij de Nederlandse handbalploeg.

Onder andere de Limburgse internationals Kay Smits en Jasper Adams zijn geveld door het virus.

Coronaspook
De doelman uit Beek is pas sinds twee dagen bij de ploeg. Na een positieve test van eerste doelman Bart Ravensbergen was hij vanuit Nederland opgeroepen. Reservedoelman Dennis Schellekens was al eerder in quarantaine gegaan na een besmetting. Ook keeperstrainer Gerrie Eijlers is niet aan het coronaspook ontkomen.

Lees ook: Handballers Smits en Adams testen positief op corona

Verlof vragen
Van Leeuwen moest voordat hij kon afreizen bij zijn werkgever Xilloc eerst verlof regelen. Bij het Geleense bedrijf maakt de doelman van de Belgische BENE-Leagueclub Sporting Pelt 3D-geprinte implantaten voor het menselijk lichaam. Zijn baas begreep meteen dat dit voor de handballer een unieke kans was en gaf meteen toestemming voor de trip.

Man of the match
Thijs van Leeuwen groeide in de wedstrijd tegen Montenegro uit tot man of the match. De voormalige doelman van BFC, Lions en Bevo pakt veertig procent van de schoten. "Ik denk dat het echt het hoogtepunt is van mijn handbalcarrière", zei Van Leeuwen na afloop.

Twaalf personen in isolatie
Vanwege eerdere besmettingen zitten ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde, keeperstrainer Gerrie Eijlers en bondscoach Erlingur Richardsson in isolatie. Zondag kwamen daar Samir Benghanem, Jasper Adams, Kay Smits en fysiotherapeut Robert Baardse bij.

Alle ploegen hebben er last van
Van Leeuwen geeft aan dat het probleem van de vele besmettingen niet alleen bij Nederland speelt: "Alle ploegen hebben hiermee te maken. Wij trainen niet meer om niet nog meer besmettingen te krijgen. Sinds kort hebben we ook allemaal een eigen kamer. Samen eten is er ook niet meer bij, we zitten in kleine groepjes aan tafel." Ook de Duitse handbalploeg heeft veel besmettingen in de selectie. Net zoals Nederland tellen ook zij twaalf besmettingen binnen de groep.

Lees ook: Topduo loodst Oranje langs Montenegro op EK handbal

Vervangers oproepen
Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om voor de laatste twee wedstrijden in de hoofdronde nog spelers op te roepen. De handbalmannen wonnen zaterdag hun tweede wedstrijd in de hoofdronde tegen Montenegro (34-30). Donderdag werd er verloren van olympisch kampioen Frankrijk: 34-24. Maandag speelt Oranje tegen Denemarken, twee dagen later is Kroati√ę de laatste tegenstander.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen