Overslaan en naar de inhoud gaan

Van het kastje naar de muur voor betalen Belgische boete

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 11:43

Om een Belgische verkeersboete te betalen, werd Jacques Jetten uit Wijnandsrade van het kastje naar de muur gestuurd.

De boete kreeg hij nadat hij op 16 mei door rood licht reed op de Tongersesteenweg tussen Tongeren en Maastricht. Hij is drie keer naar België gereden en betaalde het bedrag van de boete, 174 euro, ook drie keer. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Aanmaning
Hij betaalde de boete voor de deadline. Toch kreeg hij een maand later een aanmaning tot betaling. Zou hij niet betalen, dat werd de boete verhoogd. Gewapend met een bankafschrift en bewijs van betaling ging Jetten naar het politiekantoor in Bilzen. De politie daar kon hem niet helpen en verwees hem door.

Diefstal
Als Jetten belt over de boete, wordt voorgesteld dat hij het bedrag opnieuw overmaakt. Als hij zich afvraagt of hij de dubbele betaling wel terugkrijgt, wordt hem gevraagd of hij de politie van diefstal wil beschuldigen.

Hogere boete
Jetten betaalt de boete opnieuw en de eerste betaling wordt teruggestort. Korte tijd later ontvangt hij een schikking: hij moest 235 euro betalen omdat hij nog niet aan zijn betaalplicht zou hebben voldaan. Maakte hij het niet over, dan zou hij voor de politierechtbank moeten komen.

Drie maal...
Opnieuw gaat Jetten naar België, naar het gerecht in Tongeren. Daar krijgt hij het advies om in een Belgisch postkantoor 174 euro, dus niet het verhoogde bedrag, te storten op de rekening van justitie. Het eerder betaalde bedrag krijgt hij terug.

Hiermee hoopt Jetten dat er een einde komt aan deze slepende zaak. Anders wil hij zijn verhaal wel voor de rechter doen, indien hij alsnog zou moeten verschijnen bij de politierechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen