Overslaan en naar de inhoud gaan

Van het kastje naar de muur voor betalen Belgische boete

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 11:43

Om een Belgische verkeersboete te betalen, werd Jacques Jetten uit Wijnandsrade van het kastje naar de muur gestuurd.

De boete kreeg hij nadat hij op 16 mei door rood licht reed op de Tongersesteenweg tussen Tongeren en Maastricht. Hij is drie keer naar België gereden en betaalde het bedrag van de boete, 174 euro, ook drie keer. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Aanmaning
Hij betaalde de boete voor de deadline. Toch kreeg hij een maand later een aanmaning tot betaling. Zou hij niet betalen, dat werd de boete verhoogd. Gewapend met een bankafschrift en bewijs van betaling ging Jetten naar het politiekantoor in Bilzen. De politie daar kon hem niet helpen en verwees hem door.

Diefstal
Als Jetten belt over de boete, wordt voorgesteld dat hij het bedrag opnieuw overmaakt. Als hij zich afvraagt of hij de dubbele betaling wel terugkrijgt, wordt hem gevraagd of hij de politie van diefstal wil beschuldigen.

Hogere boete
Jetten betaalt de boete opnieuw en de eerste betaling wordt teruggestort. Korte tijd later ontvangt hij een schikking: hij moest 235 euro betalen omdat hij nog niet aan zijn betaalplicht zou hebben voldaan. Maakte hij het niet over, dan zou hij voor de politierechtbank moeten komen.

Drie maal...
Opnieuw gaat Jetten naar België, naar het gerecht in Tongeren. Daar krijgt hij het advies om in een Belgisch postkantoor 174 euro, dus niet het verhoogde bedrag, te storten op de rekening van justitie. Het eerder betaalde bedrag krijgt hij terug.

Hiermee hoopt Jetten dat er een einde komt aan deze slepende zaak. Anders wil hij zijn verhaal wel voor de rechter doen, indien hij alsnog zou moeten verschijnen bij de politierechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen