Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert stelt Kamervragen na aanhouding YouTubers in VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:10

Het nieuws van de aanhouding van de 20-jarige Ties Granzier uit Linne en zijn 21-jarige kompaan Govert Sweep in Amerika heeft ook Den Haag bereikt.

"Het is heel dom wat ze gedaan hebben, maar ze mogen zeker wel rekenen op steun en bijstand", zegt Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) die Kamervragen heeft gesteld over de arrestatie van de YouTubers.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Minister Buitenlandse Zaken
De vloggers werden dinsdag aangehouden omdat ze in verboden gebied liepen van het zwaarbeveiligde Area 51 in Amerika. Van Helvert, afkomstig uit Sittard, wil antwoorden van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Hij vraagt zich onder andere af of de minister al contact heeft gehad met de jongens of de Amerikaanse autoriteiten.

Consulaire bijstand
"Elke week worden er wel ergens Nederlanders aangehouden", zegt van Helvert. "In sommige gevallen bemoei ik me met de bijstand. In dit geval zijn het twee jonge mannen die worden verdacht van een ernstig feit: het indringen van geheime locatie. Dan is het extra belangrijk dat de consulaire bijstand meekijkt dat het proces goed gaat. Daar moeten we zo snel mogelijk zijn, vandaar dat ik met spoed deze vragen heb ingediend."

De ouders en manager van Granzier reageerden geschokt op het nieuws en hebben nog geen contact gehad met de jongen vanwege het tijdsverschil.

Lees ook: Ouders en manager aangedaan na arrestatie vlogger Ties in VS

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen