Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert stelt Kamervragen na aanhouding YouTubers in VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:10

Het nieuws van de aanhouding van de 20-jarige Ties Granzier uit Linne en zijn 21-jarige kompaan Govert Sweep in Amerika heeft ook Den Haag bereikt.

"Het is heel dom wat ze gedaan hebben, maar ze mogen zeker wel rekenen op steun en bijstand", zegt Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) die Kamervragen heeft gesteld over de arrestatie van de YouTubers.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Minister Buitenlandse Zaken
De vloggers werden dinsdag aangehouden omdat ze in verboden gebied liepen van het zwaarbeveiligde Area 51 in Amerika. Van Helvert, afkomstig uit Sittard, wil antwoorden van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Hij vraagt zich onder andere af of de minister al contact heeft gehad met de jongens of de Amerikaanse autoriteiten.

Consulaire bijstand
"Elke week worden er wel ergens Nederlanders aangehouden", zegt van Helvert. "In sommige gevallen bemoei ik me met de bijstand. In dit geval zijn het twee jonge mannen die worden verdacht van een ernstig feit: het indringen van geheime locatie. Dan is het extra belangrijk dat de consulaire bijstand meekijkt dat het proces goed gaat. Daar moeten we zo snel mogelijk zijn, vandaar dat ik met spoed deze vragen heb ingediend."

De ouders en manager van Granzier reageerden geschokt op het nieuws en hebben nog geen contact gehad met de jongen vanwege het tijdsverschil.

Lees ook: Ouders en manager aangedaan na arrestatie vlogger Ties in VS

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen