Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert stelt Kamervragen na aanhouding YouTubers in VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:10

Het nieuws van de aanhouding van de 20-jarige Ties Granzier uit Linne en zijn 21-jarige kompaan Govert Sweep in Amerika heeft ook Den Haag bereikt.

"Het is heel dom wat ze gedaan hebben, maar ze mogen zeker wel rekenen op steun en bijstand", zegt Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) die Kamervragen heeft gesteld over de arrestatie van de YouTubers.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Minister Buitenlandse Zaken
De vloggers werden dinsdag aangehouden omdat ze in verboden gebied liepen van het zwaarbeveiligde Area 51 in Amerika. Van Helvert, afkomstig uit Sittard, wil antwoorden van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Hij vraagt zich onder andere af of de minister al contact heeft gehad met de jongens of de Amerikaanse autoriteiten.

Consulaire bijstand
"Elke week worden er wel ergens Nederlanders aangehouden", zegt van Helvert. "In sommige gevallen bemoei ik me met de bijstand. In dit geval zijn het twee jonge mannen die worden verdacht van een ernstig feit: het indringen van geheime locatie. Dan is het extra belangrijk dat de consulaire bijstand meekijkt dat het proces goed gaat. Daar moeten we zo snel mogelijk zijn, vandaar dat ik met spoed deze vragen heb ingediend."

De ouders en manager van Granzier reageerden geschokt op het nieuws en hebben nog geen contact gehad met de jongen vanwege het tijdsverschil.

Lees ook: Ouders en manager aangedaan na arrestatie vlogger Ties in VS

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen