Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert: 'Opheldering weigeren Limburgse advocaat'

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 17:20

CDA-Kamerlid Martijn van Helvert wil dat minister Blok van Buitenlandse Zaken opheldering vraagt aan de Verenigde Staten over het weigeren van Nederlandse advocaten van terroristen.

Dat zegt hij in gesprek met BNR radio.

Rechtsgang
"We willen terroristen bestrijden, maar ook zij hebben recht op een advocaat. Het feit dat je advocaat bent van een terrorist, maakt jezelf nog geen terrorist. Sterker nog, je draagt bij aan een goede rechtsgang rondom terroristen", aldus de Limburgse politicus.

Terrorismeverdachten
Advocaat Serge Weening werd geen toestemming verleend om naar de Verenigde Staten te gaan. Vermoedelijk komt dat omdat hij meerdere terrorismeverdachten verdedigt.

Lees ook: Limburgse advocaat mag Verenigde Staten niet in

Vragen
Naar aanleiding van dit voorval stelt Van Helvert vragen aan minister Blok. Hij wil van de minister weten in hoeverre dit verhaal klopt en welke middelen er beschikbaar zijn om met deze situatie om te gaan.

Fout
"Advocaten die te dicht bij de misdadigers komen, keihard aangepakt moeten worden, omdat ze dan een misdrijf begaan", zegt Van Helvert. "Is dit niet het geval, dan is niet iedere advocaat bij voorbaat verdachte. Dat vind ik een foute gang van zaken."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen