Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert: 'Opheldering weigeren Limburgse advocaat'

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 17:20

CDA-Kamerlid Martijn van Helvert wil dat minister Blok van Buitenlandse Zaken opheldering vraagt aan de Verenigde Staten over het weigeren van Nederlandse advocaten van terroristen.

Dat zegt hij in gesprek met BNR radio.

Rechtsgang
"We willen terroristen bestrijden, maar ook zij hebben recht op een advocaat. Het feit dat je advocaat bent van een terrorist, maakt jezelf nog geen terrorist. Sterker nog, je draagt bij aan een goede rechtsgang rondom terroristen", aldus de Limburgse politicus.

Terrorismeverdachten
Advocaat Serge Weening werd geen toestemming verleend om naar de Verenigde Staten te gaan. Vermoedelijk komt dat omdat hij meerdere terrorismeverdachten verdedigt.

Lees ook: Limburgse advocaat mag Verenigde Staten niet in

Vragen
Naar aanleiding van dit voorval stelt Van Helvert vragen aan minister Blok. Hij wil van de minister weten in hoeverre dit verhaal klopt en welke middelen er beschikbaar zijn om met deze situatie om te gaan.

Fout
"Advocaten die te dicht bij de misdadigers komen, keihard aangepakt moeten worden, omdat ze dan een misdrijf begaan", zegt Van Helvert. "Is dit niet het geval, dan is niet iedere advocaat bij voorbaat verdachte. Dat vind ik een foute gang van zaken."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen