Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert: 'Opheldering weigeren Limburgse advocaat'

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 17:20

CDA-Kamerlid Martijn van Helvert wil dat minister Blok van Buitenlandse Zaken opheldering vraagt aan de Verenigde Staten over het weigeren van Nederlandse advocaten van terroristen.

Dat zegt hij in gesprek met BNR radio.

Rechtsgang
"We willen terroristen bestrijden, maar ook zij hebben recht op een advocaat. Het feit dat je advocaat bent van een terrorist, maakt jezelf nog geen terrorist. Sterker nog, je draagt bij aan een goede rechtsgang rondom terroristen", aldus de Limburgse politicus.

Terrorismeverdachten
Advocaat Serge Weening werd geen toestemming verleend om naar de Verenigde Staten te gaan. Vermoedelijk komt dat omdat hij meerdere terrorismeverdachten verdedigt.

Lees ook: Limburgse advocaat mag Verenigde Staten niet in

Vragen
Naar aanleiding van dit voorval stelt Van Helvert vragen aan minister Blok. Hij wil van de minister weten in hoeverre dit verhaal klopt en welke middelen er beschikbaar zijn om met deze situatie om te gaan.

Fout
"Advocaten die te dicht bij de misdadigers komen, keihard aangepakt moeten worden, omdat ze dan een misdrijf begaan", zegt Van Helvert. "Is dit niet het geval, dan is niet iedere advocaat bij voorbaat verdachte. Dat vind ik een foute gang van zaken."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen