Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert: 'Minister heeft geen flauw benul'

Geplaatst opvrijdag 10 april 2015 - 12:18

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) gaat opnieuw Kamervragen stellen aan minister Melanie Schultz van Haegen (VVD, infrastructuur en Milieu). Hij is het oneens met het verbod op carnavalswagens op de snelweg.

De minister noemde de overtocht van de praalwagens naar België via de A76 te gevaarlijk.

Opnieuw
De uit Susteren afkomstige Van Helvert laat het onderwerp niet rusten; volgens het Kamerlid heeft de minister echt geen idee waar ze het over heeft. Door opnieuw vragen te stellen, hoopt hij de minister ertoe te dwingen om het onderwerp serieus te bekijken.

'Cultureel erfgoed verloren'
Daarmee lijkt de overtocht van de praalwagens een paradepaardje te worden voor Van Helvert. "Mensen zeggen tegen mij: heb je niks beters te doen dan over carnavalswagens te praten. Maar als ze dit soort dingen vanuit Den Haag gaan verbieden, dan gaat cultureel erfgoed verloren. De minister moet dit gewoon organiseren."

Lees ook: Minister: geen carnavalswagens op snelweg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minister wil oplossing voor carnavalswagens over snelweg
Van Helvert vraagt hulp minister voor carnavalswagens
Minister: geen carnavalswagens op snelweg
Carnavalisten vragen ontheffing aan voor halfvasten-stoet
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen