Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert boos op 'lakse' verkeersminister Schultz

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 12:36

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert is boos op verkeersminister Melanie Schultz van Haegen.

De CDA'er uit Susteren hekelt het feit dat hij naar eigen zeggen 'geen fatsoenlijk antwoord' krijgt op de vraag waarom de afgelopen jaren meer ongelukken met vrachtwagens zijn gebeurd op de A2 in Limburg.

Lakse houding
Woensdag liet de verkeersminister weten dat ze niet weet waardoor de toename wordt veroorzaakt. Tussen 2010 en 2014 gebeurden er elk jaar een paar ongelukken. In 2014 was er een spectaculaire toename, want toen ging het liefst 23 keer fout. "Het is natuurlijk een verschrikkelijk lakse houding van de minister", foetert Van
Helvert. "Ze weet vanuit de Randstad absoluut niet waar ze het over heeft. Het is gewoon irritant dat ze een nietszeggend antwoordje typt."

Lees ook: Oorzaak van toename truckongevallen A2 onduidelijk

Heel irritant
Volgens Van
Helvert gebeurden er alleen al op het stuk snelweg tussen Sint-Joost en Born de afgelopen periode 220 ongevallen. Het gaat met name mis rondom de plek waar de A73 aansluit op de A2. Van Helvert wil graag weten wat de oorzaak van die ongelukken is, zodat er gerichte maatregelen genomen kunnen worden. "Volgens mij moet die informatie er gewoon zijn", aldus het Kamerlid. "Het is heel irritant dat er geen fatsoenlijk antwoord komt. Ik weet niet of dit ermee te maken heeft dat ze vorige week aangaf dat ze na deze periode stopt als minister en dat ze er geen zin meer in heeft. Ik snap dit niet!"

Donderdag wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over dit onderwerp.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen