Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Helvert boos op 'lakse' verkeersminister Schultz

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 12:36

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert is boos op verkeersminister Melanie Schultz van Haegen.

De CDA'er uit Susteren hekelt het feit dat hij naar eigen zeggen 'geen fatsoenlijk antwoord' krijgt op de vraag waarom de afgelopen jaren meer ongelukken met vrachtwagens zijn gebeurd op de A2 in Limburg.

Lakse houding
Woensdag liet de verkeersminister weten dat ze niet weet waardoor de toename wordt veroorzaakt. Tussen 2010 en 2014 gebeurden er elk jaar een paar ongelukken. In 2014 was er een spectaculaire toename, want toen ging het liefst 23 keer fout. "Het is natuurlijk een verschrikkelijk lakse houding van de minister", foetert Van
Helvert. "Ze weet vanuit de Randstad absoluut niet waar ze het over heeft. Het is gewoon irritant dat ze een nietszeggend antwoordje typt."

Lees ook: Oorzaak van toename truckongevallen A2 onduidelijk

Heel irritant
Volgens Van
Helvert gebeurden er alleen al op het stuk snelweg tussen Sint-Joost en Born de afgelopen periode 220 ongevallen. Het gaat met name mis rondom de plek waar de A73 aansluit op de A2. Van Helvert wil graag weten wat de oorzaak van die ongelukken is, zodat er gerichte maatregelen genomen kunnen worden. "Volgens mij moet die informatie er gewoon zijn", aldus het Kamerlid. "Het is heel irritant dat er geen fatsoenlijk antwoord komt. Ik weet niet of dit ermee te maken heeft dat ze vorige week aangaf dat ze na deze periode stopt als minister en dat ze er geen zin meer in heeft. Ik snap dit niet!"

Donderdag wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over dit onderwerp.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen