Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Heeswijk: 'Armstrong moet zeges terug krijgen'

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 20:16

Oud-profwielrenner Max van Heeswijk vindt dat Lance Armstrong de na zijn dopingbekentenis afgepakte Tourzeges terug moet krijgen.

De Amerikaan van US Postal won tussen 1999 en 2005 zeven keer de Tour, maar moest die zeges afstaan toen duidelijk werd dat hij doping had gebruikt.

Specialer dan de rest
Zijn toenmalige Limburgse teamgenoot nam het in Tour de L1mbourg op voor Armstrong. "Ik vind dat Lance Armstrong zijn zeven Tourzeges terug moet krijgen. Iedereen deed het. Ik heb altijd gezegd: Armstrong was specialer dan de rest."

Bitter
Van Heeswijk heeft een bittere nasmaak overgehouden aan zijn eigen carrière. "Ik heb wel zestig overwinningen op mijn naam staan maar nooit echt de grote wedstrijden. Dat was niet mogelijk." Volgens de renner uit Baexem was dopinggebruik in die tijd schering en inslag. Oud-renner Gert Jacobs deelt in het programma de mening van Van Heeswijk over Armstrong. "Het was een gelijke strijd."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen