Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Heeswijk: 'Armstrong moet zeges terug krijgen'

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 20:16

Oud-profwielrenner Max van Heeswijk vindt dat Lance Armstrong de na zijn dopingbekentenis afgepakte Tourzeges terug moet krijgen.

De Amerikaan van US Postal won tussen 1999 en 2005 zeven keer de Tour, maar moest die zeges afstaan toen duidelijk werd dat hij doping had gebruikt.

Specialer dan de rest
Zijn toenmalige Limburgse teamgenoot nam het in Tour de L1mbourg op voor Armstrong. "Ik vind dat Lance Armstrong zijn zeven Tourzeges terug moet krijgen. Iedereen deed het. Ik heb altijd gezegd: Armstrong was specialer dan de rest."

Bitter
Van Heeswijk heeft een bittere nasmaak overgehouden aan zijn eigen carrière. "Ik heb wel zestig overwinningen op mijn naam staan maar nooit echt de grote wedstrijden. Dat was niet mogelijk." Volgens de renner uit Baexem was dopinggebruik in die tijd schering en inslag. Oud-renner Gert Jacobs deelt in het programma de mening van Van Heeswijk over Armstrong. "Het was een gelijke strijd."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen