Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Heeswijk: 'Armstrong moet zeges terug krijgen'

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 20:16

Oud-profwielrenner Max van Heeswijk vindt dat Lance Armstrong de na zijn dopingbekentenis afgepakte Tourzeges terug moet krijgen.

De Amerikaan van US Postal won tussen 1999 en 2005 zeven keer de Tour, maar moest die zeges afstaan toen duidelijk werd dat hij doping had gebruikt.

Specialer dan de rest
Zijn toenmalige Limburgse teamgenoot nam het in Tour de L1mbourg op voor Armstrong. "Ik vind dat Lance Armstrong zijn zeven Tourzeges terug moet krijgen. Iedereen deed het. Ik heb altijd gezegd: Armstrong was specialer dan de rest."

Bitter
Van Heeswijk heeft een bittere nasmaak overgehouden aan zijn eigen carrière. "Ik heb wel zestig overwinningen op mijn naam staan maar nooit echt de grote wedstrijden. Dat was niet mogelijk." Volgens de renner uit Baexem was dopinggebruik in die tijd schering en inslag. Oud-renner Gert Jacobs deelt in het programma de mening van Van Heeswijk over Armstrong. "Het was een gelijke strijd."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen