Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Heeswijk: 'Armstrong moet zeges terug krijgen'

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 20:16

Oud-profwielrenner Max van Heeswijk vindt dat Lance Armstrong de na zijn dopingbekentenis afgepakte Tourzeges terug moet krijgen.

De Amerikaan van US Postal won tussen 1999 en 2005 zeven keer de Tour, maar moest die zeges afstaan toen duidelijk werd dat hij doping had gebruikt.

Specialer dan de rest
Zijn toenmalige Limburgse teamgenoot nam het in Tour de L1mbourg op voor Armstrong. "Ik vind dat Lance Armstrong zijn zeven Tourzeges terug moet krijgen. Iedereen deed het. Ik heb altijd gezegd: Armstrong was specialer dan de rest."

Bitter
Van Heeswijk heeft een bittere nasmaak overgehouden aan zijn eigen carrière. "Ik heb wel zestig overwinningen op mijn naam staan maar nooit echt de grote wedstrijden. Dat was niet mogelijk." Volgens de renner uit Baexem was dopinggebruik in die tijd schering en inslag. Oud-renner Gert Jacobs deelt in het programma de mening van Van Heeswijk over Armstrong. "Het was een gelijke strijd."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen