Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Gogh vernietigde peperduur kunstwerk

Geplaatst opdonderdag 22 juni 2017 - 17:30

Psychiatrisch centrum Vincent van Gogh in Venray heeft een kunstwerk vernietigd dat een waarde zou hebben van 35.000 euro.

Het gaat om een werk dat het kunstenaarsduo Les Deux Garcons in 2012 maakte voor de tentoonstelling Mindmap op het voormalige terrein van Vincent van Gogh.

Ode
De kunstenaars hadden voor het werk enkele tientallen vrouwenschoenen opgehangen met op de zolen nummers. Een ode aan de vrouwelijke patiënten die daar in vroeger tijden waren opgenomen en die nummers onder hun schoenen hadden.

Het kunstwerk hing in een ruimte die vroeger werd gebruikt om de hersenen van dode patiënten te onderzoeken

Afspraak
Volgens het Odapark dat de tentoonstelling organiseerde was de afspraak in 2012 dat het kunstwerk zou kunnen blijven hangen. Het Odapark wilde het werk nu gebruiken voor de nieuwe tentoonstelling Artshoes en kwam er toen achter dat het verdwenen was.

Vincent van Gogh ontkent dat er afspraken waren over het behoud van het kunstwerk schoenen. Het Odapark zou in de afgelopen 5 jaar ook nooit meer omgekeken hebben naar het werk, dat ook nog in slechte staat verkeerde.

Vraagtekens
Vincent van Gogh zet ook grote vraagtekens bij de waarde van het werk, dat volgens het Odapark 35.000 euro waard was. Beide partijen verwijten elkaar dat ze niet willen praten over het geschil.

Voor de tentoonstelling Artshoes die zaterdag opent is inmiddels een nieuwe versie van het werk gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van Gogh schilderij 'Boerin voor een boerderij'
Van Gogh verkocht op Tefaf
Gezondheidszorg, Ouderen
Onderzoek Van Gogh Venray na klacht over misstanden
Soldatenhelmen met wietplanten in Venray
Museum Odapark vreest ondergang door korting op subsidie
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen