Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Geneugden: 'Willen strijden om deelname aan play-offs'

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 6:00

MVV Maastricht wil zo lang mogelijk meestrijden voor deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Dat zegt technisch directeur Ronny van Geneugden.

Om die doelstelling te bereiken wil MVV komende winter zaken doen op de transfermarkt.

Jonge groep
MVV staat bijna halverwege de competitie op de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een plaats waar Van Geneugden tevreden mee is. "We doen het niet slecht. We staan op een paar punten achterstand van de nacompetitie. Daarnaast hebben we een jonge groep, dus elke week meer ervaring, dus ook veel progressie." Die vooruitgang ziet de technisch directeur ook. "In het begin van het seizoen verloren we met grotere uitslagen, maar in de laatste wedstrijden hebben we minder tegendoelpunten gekregen."

Matthys
Die tegendoelpunten zijn ook verminderd sinds de basisplaats van doelman Romain Matthys, die na een aantal wedstrijden de voorkeur kreeg boven Thijmen Nijhuis, maar volgens Van Geneugden ligt dat niet alleen aan Matthys. "Natuurlijk doet onze doelman het niet onaardig, maar ik zou anderen tekort doen om het alleen bij hem neer te leggen."

Ambitie
Van Geneugden is in AvondGasten Sport duidelijk over de ambities en de mogelijkheden voor de Maastrichtse club. "We willen zo lang mogelijk mee doen in de strijd tussen de plekken 8 en 12 (de plaatsen rondom de nacompetitie red.)." MVV wil daarom komende winter zaken doen op de transfermarkt. "Dat is wel de bedoeling. We zijn bezig om spelers te bekijken."

Stabiliteit
De Belg kijkt ook al naar komend seizoen. "We hebben nu al 15 of 16 spelers onder contract staan voor komend seizoen. Dat vind ik belangrijk voor stabiliteit. Daarmee geef je de trainer (Klaas Wels red.) ook de kans om iets neer te zetten en verder te bouwen." Daarnaast is Van Geneugden, die vroeger naar MVV kwam kijken in de Eredivisie, bezig met het topsportklimaat. "Alles moet aanwezig zijn, denk aan fysieke ondersteuning en het beter maken van spelers."

België
De selectie van MVV bestaat voor een deel uit spelers die zijn gehuurd of gekocht van Belgische clubs. Volgens Van Geneugden is de komst van spelers als Matthys en Ntelo niet toevallig. "Dat heeft vooral met de geografische ligging te maken. Als we kijken in een straal van 50 kilometer kom je vooral uit in Belgisch en Nederlands Limburg en de omgeving van Luik. Die jongens kiezen voor de Keuken Kampioen Divisie voor de ervaring en de kans. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook op het trainingsveld. Daarom zijn we interessant voor Belgische clubs."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen