Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van gedeputeerde mag wolf nog even wegblijven

Geplaatst opzaterdag 17 september 2016 - 7:00

De provincie gaat de natuur geen handje helpen om de terugkeer van de wolf naar Limburg te bespoedigen.

"Ik ben er niet voor om daarvoor extra maatregelen te treffen. Ook sta ik niet klaar met een welkomstbordje waar wolf op staat", laat gedeputeerde Patrick van der Broeck weten.

Voorspelling
Hij reageert daarmee op voorspellingen van wolvendeskundigen die stellen dat er wel eens binnen een jaar of vijf weer wolven kunnen rondlopen in de Limburgse natuur.

Wolvenfamilies
Van der Broeck moet het overigens allemaal nog maar eens zien. "Als er inderdaad weer wolven naar Limburg komen dan zullen het denk ik loszwervende exemplaren zijn die vanuit Duitsland naar hier komen." De CDA-bestuurder ziet nog niet zo snel dat er hier na 150 jaar afwezigheid weer complete wolvenfamilies in de natuur leven.

Opmars
De Limburgse wolvendeskundige Wim Tegels verwacht echter dat, op basis van de snelle opmars van wolven in Duitsland, dat wel het geval zal zijn. Met name de wildrijke natuur in de grensregio tussen Roerdalen/ Roermond en Venlo acht hij kansrijk.

Lees ook: 'De kans dat je een hondenbeet krijgt, is vele malen groter' in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen