Overslaan en naar de inhoud gaan

Van gedeputeerde mag wolf nog even wegblijven

Geplaatst opzaterdag 17 september 2016 - 7:00

De provincie gaat de natuur geen handje helpen om de terugkeer van de wolf naar Limburg te bespoedigen.

"Ik ben er niet voor om daarvoor extra maatregelen te treffen. Ook sta ik niet klaar met een welkomstbordje waar wolf op staat", laat gedeputeerde Patrick van der Broeck weten.

Voorspelling
Hij reageert daarmee op voorspellingen van wolvendeskundigen die stellen dat er wel eens binnen een jaar of vijf weer wolven kunnen rondlopen in de Limburgse natuur.

Wolvenfamilies
Van der Broeck moet het overigens allemaal nog maar eens zien. "Als er inderdaad weer wolven naar Limburg komen dan zullen het denk ik loszwervende exemplaren zijn die vanuit Duitsland naar hier komen." De CDA-bestuurder ziet nog niet zo snel dat er hier na 150 jaar afwezigheid weer complete wolvenfamilies in de natuur leven.

Opmars
De Limburgse wolvendeskundige Wim Tegels verwacht echter dat, op basis van de snelle opmars van wolven in Duitsland, dat wel het geval zal zijn. Met name de wildrijke natuur in de grensregio tussen Roerdalen/ Roermond en Venlo acht hij kansrijk.

Lees ook: 'De kans dat je een hondenbeet krijgt, is vele malen groter' in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen