Overslaan en naar de inhoud gaan

Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur

Geplaatst opvrijdag 25 november 2016 - 6:10

Twee medewerksters van Omroep Reindonk (Horst aan de Maas) hebben aangifte gedaan tegen hun directeur Pieter Janssen wegens valsheid in geschrifte en oplichting.

Janssen, die hiervoor directeur was bij Omroep Venray, is ook bestuurslid van de landelijke koepel van lokale omroepen OLON.

Ongeldige contracten
Volgens de medewerksters, van wie er een ook in Venray werkte, heeft Janssen hun ongeldige contracten gegeven, buiten medeweten van de omroepbesturen. Ook zouden loonstroken zijn vervalst, zo blijkt uit onderzoek van De Limburger.

Dramatisch
Het bestuur van Reindonk is volslagen verrast door de verdenkingen tegen hun directeur. "Dramatisch. Het vertrouwen heeft een enorme knauw gekregen en we gaan ons beraden", aldus het omroepbestuur.

Verdenkingen
Janssen werkte eerder als leidinggevende bij de omroepen P&M (Peel en Maas) en 3ML (Leudal). Ook daar rezen verdenkingen tegen hem. P&M heeft Janssen buiten de deur gezet omdat hij ‘weinig of geen inzicht gaf in reclamedeals’, bevestigt toenmalig voorzitter Martin van den Berg. En omroep 3ML werd vlak na Janssens vrijwillige vertrek geconfronteerd met onbetaalde rekeningen van in totaal 29.000 euro, zo bevestigt het bestuur.

Lees in De Limburger van vrijdag meer over de verdenkingen tegen omroepdirecteur Peter Janssen en zijn schimmige boekhouding.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig
Omroepbaas ook verdacht van schoolfraude
Gezondheidszorg, Ouderen
Plan voor hospice in leegstaand schoolgebouw in Panningen
Omstreden omroepbaas op straat gezet
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen