Overslaan en naar de inhoud gaan

Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur

Geplaatst opvrijdag 25 november 2016 - 6:10

Twee medewerksters van Omroep Reindonk (Horst aan de Maas) hebben aangifte gedaan tegen hun directeur Pieter Janssen wegens valsheid in geschrifte en oplichting.

Janssen, die hiervoor directeur was bij Omroep Venray, is ook bestuurslid van de landelijke koepel van lokale omroepen OLON.

Ongeldige contracten
Volgens de medewerksters, van wie er een ook in Venray werkte, heeft Janssen hun ongeldige contracten gegeven, buiten medeweten van de omroepbesturen. Ook zouden loonstroken zijn vervalst, zo blijkt uit onderzoek van De Limburger.

Dramatisch
Het bestuur van Reindonk is volslagen verrast door de verdenkingen tegen hun directeur. "Dramatisch. Het vertrouwen heeft een enorme knauw gekregen en we gaan ons beraden", aldus het omroepbestuur.

Verdenkingen
Janssen werkte eerder als leidinggevende bij de omroepen P&M (Peel en Maas) en 3ML (Leudal). Ook daar rezen verdenkingen tegen hem. P&M heeft Janssen buiten de deur gezet omdat hij ‘weinig of geen inzicht gaf in reclamedeals’, bevestigt toenmalig voorzitter Martin van den Berg. En omroep 3ML werd vlak na Janssens vrijwillige vertrek geconfronteerd met onbetaalde rekeningen van in totaal 29.000 euro, zo bevestigt het bestuur.

Lees in De Limburger van vrijdag meer over de verdenkingen tegen omroepdirecteur Peter Janssen en zijn schimmige boekhouding.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig
Omroepbaas ook verdacht van schoolfraude
Gezondheidszorg, Ouderen
Plan voor hospice in leegstaand schoolgebouw in Panningen
Omstreden omroepbaas op straat gezet
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen