Overslaan en naar de inhoud gaan

Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur

Geplaatst opvrijdag 25 november 2016 - 6:10

Twee medewerksters van Omroep Reindonk (Horst aan de Maas) hebben aangifte gedaan tegen hun directeur Pieter Janssen wegens valsheid in geschrifte en oplichting.

Janssen, die hiervoor directeur was bij Omroep Venray, is ook bestuurslid van de landelijke koepel van lokale omroepen OLON.

Ongeldige contracten
Volgens de medewerksters, van wie er een ook in Venray werkte, heeft Janssen hun ongeldige contracten gegeven, buiten medeweten van de omroepbesturen. Ook zouden loonstroken zijn vervalst, zo blijkt uit onderzoek van De Limburger.

Dramatisch
Het bestuur van Reindonk is volslagen verrast door de verdenkingen tegen hun directeur. "Dramatisch. Het vertrouwen heeft een enorme knauw gekregen en we gaan ons beraden", aldus het omroepbestuur.

Verdenkingen
Janssen werkte eerder als leidinggevende bij de omroepen P&M (Peel en Maas) en 3ML (Leudal). Ook daar rezen verdenkingen tegen hem. P&M heeft Janssen buiten de deur gezet omdat hij ‘weinig of geen inzicht gaf in reclamedeals’, bevestigt toenmalig voorzitter Martin van den Berg. En omroep 3ML werd vlak na Janssens vrijwillige vertrek geconfronteerd met onbetaalde rekeningen van in totaal 29.000 euro, zo bevestigt het bestuur.

Lees in De Limburger van vrijdag meer over de verdenkingen tegen omroepdirecteur Peter Janssen en zijn schimmige boekhouding.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig
Omroepbaas ook verdacht van schoolfraude
Gezondheidszorg, Ouderen
Plan voor hospice in leegstaand schoolgebouw in Panningen
Omstreden omroepbaas op straat gezet
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen