Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Eyck Academie krijgt curator als nieuwe directeur

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 15:56

Hicham Khalidi wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van de Van Eyck Academie in Maastricht.

Hij volgt Lex ter Braak op die onlangs afscheid nam van de opleiding.

Curator
Khalidi, geboren in Marokko, woont en werkt in Brussel als curator hedendaagse kunst. Hij werkte eerder mee aan tentoonstellingen in Marrakech, Sydney, Beiroet, Den Haag, Leuven en Rotterdam.

Werkplaatsen
De Van Eyck Academie in Maastricht biedt jaarlijks plaats aan zo'n veertig kunstenaars die op het gebied van ontwerp, architectuur, exposities en literatuur hun talenten kunnen ontwikkelen. Het instituut heeft in de binnenstad een aantal werkplaatsen voor technisch experiment met gebruik van verschillende materialen en technieken.

Lees ook: Koningin Máxima brengt geheim bezoek aan Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen